Tema: 9600np shit
View Single Post
Staro 27.08.2003., 12:36   #11
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by segregator
Meni su oduvijek osim max rezultata bile važne 2 stvari:

1. da fps-i ne šetaju. Meni je kartica koja ima 60 fps-a s tim da se oni kreću 50-70 fps bolja nego neka koja ima 100, ali se fps-i kreću 20-200.

2. kvaliteta slike. priznam da nisam baš "uživo" uspoređivao zadnje generacije kartica, ali u doba prvog UT-a imao sam dojam da nvidia kartice imaju dvaput tamniju sliku, te da pola detalja nedostaje.

Znači kad kupim slijedeću karticu, sasvim mi je OK da performanse u dx7 budu recimo 20% i u dx8 50% bolje od ovog što imam sada, ali da broj fičrza bude puno veći (dx9)
Ma nije samo max reza-meni je npr dosta bitno da grafa ima dosta "sirove" snage, i to baš zbog nekih stvari koje si sad rekao, dobro optimizirana igra će se fino vrtiti i na slabijim strojevima ali ako useru optimizaciju onda ti ni sto DX9 điđa ne bude pomoglo...

Onda do izražaja ipak više dolazi "sirova" snaga grafe, ja osobno iz iskustva ne bih išao na ništa ispod modane 9500 ili 9700, 256 mem bus se zna itekako fino pokazati...

A i zanimljivo je pogledati kako kad naprave dobre optimizacije i stare grafe fino i glatko tjeraju novije igrice, tu prvenstveno mislim na 7500 i 8500 modele.

Makar-ne treba se žuriti, moj stari 8500 čist fino u kompi sa 2 gige procom gura sve igre...
Jelc je offline   Reply With Quote