Nisam uopće stručnjak no vidio sam dosta tih "tanki" i evo kako sam ja to "doživio".
Čudna slova ? Nekako masna ili nemaju oštre granice...
Boja ljepa ali prenapadna te neki tonovi boja su uber čudni..
Crna je zaista sve samo ne crna, ako se i poigram malo sa postavkama boje, crna bude ok ali je slika pretamna.
Svjetlo je isto prenapadno i svjetli kao blic od fotića majke ti... ako potamnim onda opet ne valja.
Kontrasta nikad dosta i sve je nekako mrljavo.
Grije ! Ja stavio ruku na panel on topal i to fino.
Vide se nekakve točkice, kao na tv-u kad se približiš..
Sve u svemu nakon 2h zezancije sa svakim lcd-om se osjećam kao da sam bio na ispitivanju u policiji sa onom lampom uperenom u oči.
Ljep je on, lagan te zauzima manje mjesta no koliko god se ja igrao sa postavkama nisam mogao dobit ni blizu ono što imam sa svojim SyncMaster957mb 1024/768@100HZ ili 1280/1024@85HZ uz ne baš (mora se priznat) savršenu geometriju.
Ti lcd-i što sam mrdario su bili tako do 3k, ništa skuplje nisam probao no ako moram dati više od 3k da bih imao isto ili bolje od ovog crt-a onda ne vidim kud to vodi osim u preser..nje jer nitko mi ne može reći da će ga na crt-u od 2k bolit ili zamarat oči na 100HZ.
Pa moj je nov koštao oko 1800kn prije 2g i čemu sad davat 3-4k da imam isto i više prostora na stolu ?
Da ne govorim o održavanju, mogu ga popljuvat gad god hoću, opalit šakom "među oči" , muhotucom razljepit mušetinu po sred i opet ga u trenu očistit sa dobrom starom krpom i onim za suđe.
Dobar je taj lcd no dobar je onaj za 5k , sve ovo ostalo je samo ljepo i prodaje se na izgled a ljudi ko ljudi... prije bi crkli nego priznali da su kupili nešto loše iako su istresli 2-3k , ma normalno da mora valjat kad su ga toliko platili
E onda dolazimo do njihovih subjektivnih i objektivnih dojmova te "doživljaja" , nabrajanja raznih dokaza i uvjeravanja jer ono.. lakše je kad si u masi.. tj. lakše ti je ako znaš da ima i drugih koji su bez veze bacili novce...