View Single Post
Staro 16.10.2006., 22:27   #1
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Setup.exe problem-virus

Zadnjih nekoliko tjedana na kompu mi se pojavljuje cudan file. Zove se "setup.exe." s pripadajucim "autorun.inf".
U trenutku kad pisem ovaj text, taj file mi se nalazi u dva foldera koji su shareani izmedu dva kucna kompjutera u WLAN-u. Koliko vidim, sad i jedan i drugi setup.exe koji se nalaze na razlicitim mjestima, imaju 0 KB. Inace, prije kad sam ih brisao, uvijek je setup.exe imao 40KB.
Od softwera protiv ovakvih nametnika imam Spybot S&D, Spyware blaster, a-squared free, Ad-Aware, Spyware Blaster. Spybot ne nalazi nista problematicno, Ad-Aware isto. Avast antivirus i a-squared free isto ne nalaze nikakvih problema prilikom skeniranja "setup.exe" filea, mozda zato sto trenutno imaju 0 KB.
Evo, sad sam u log-u Avasta nasao kako je on nazvao problematicni "setup.exe" file: 29.8.2006 11:29:17 1156843757 SYSTEM 240 Sign of "Win32:Horst-AD [Trj]" has been found in "C:\Documents and Settings\All Users\Documents\setup.exe\[UPX]" file.
Hijack-this isto nije nasao nista sumljivo.
Evo, pretragom cijelog harda, nasao sam ih u slijedecim folderima:

/* admin je maknuo ovu sliku jerbo prelazi pravila netiquette-a */

Sve su to odreda folderi koji su shareani u mrezi...al se fizicki nalaze na kompu koji je prikljucen na net.

Pitanje je slijedece, jel mi nesto promaklo? Sto da napravim?

Zadnje izmijenjeno od: horza. 09.11.2006. u 22:26.
reboot je offline   Reply With Quote