'
Povijest se ponavlja :
Citiraj:
Autor vga killer
Kaj sam jedino ja crna ofca i javno ukazujem na CRT-e?? 
|
Nisi, nisi sigurno.
Na stolu imadoh Cinemu 20-ticu nekoliko mjeseci. Sve je to bilo sjajno za web i dobro za rad. Ali kolicina sredstava koja je potrebna za djelomicno pokrivanje nedostataka koji mene tište naspram vrhunskog CRT-a, jednostavno nisu opravdani.
Dok ne vidim LCD na kojem ce siva biti

, bijela biti

i crna konstantno biti

, LCD nema kruha od mene.
Nije da se nemoze raditi na LCD-u, ali zasto bih se stalno opterecivao sa ovim meni mrskim manama pored zivog CRT-a?
Nit me veseli katoda pred facom, nit me vesele gabariti, ali netreba mi ni Art okvir koji ne dozivljava ove spomenute minuse.
Dugorocno, ionako LCD-u zbog ogranicenja ne vidim dugu buducnost. Kao i plazma, samo prelazne tehnologije. U slucaju LCD-a, malo predugo prelazna. Mozda ga tako mnogi ne dozivljavaju. Ali datumski govoreci, LCD je poprilicno stara stvar, bez obzira na poboljsanja. Od prvog stolnog Sharp LCD-a kojeg sam gledao 88-e pa do prvog Datalux ML modela koji je dolazio sa posebnom kontroler karticom... do danas, proslo je jako puno vremena, moglo bi to biti i puno bolje.
Tako da se nadam da ce stolni OLED konacno dati sliku nakon koje necu zaliti za CRT-om. Malo cajti , povecanje standardizacije proizvodnje i vrlo brzo ce mnogi forumasi, na mjestu gdje i carevi idu pjeske planirati o svom Oledu dok budu okretali stranicu prve recenzije.
'