Tema: CRT -LCD
View Single Post
Staro 16.10.2006., 19:42   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
'

Povijest se ponavlja :

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Kaj sam jedino ja crna ofca i javno ukazujem na CRT-e??

Nisi, nisi sigurno.

Na stolu imadoh Cinemu 20-ticu nekoliko mjeseci. Sve je to bilo sjajno za web i dobro za rad. Ali kolicina sredstava koja je potrebna za djelomicno pokrivanje nedostataka koji mene tište naspram vrhunskog CRT-a, jednostavno nisu opravdani.

Dok ne vidim LCD na kojem ce siva biti , bijela biti i crna konstantno biti , LCD nema kruha od mene.

Nije da se nemoze raditi na LCD-u, ali zasto bih se stalno opterecivao sa ovim meni mrskim manama pored zivog CRT-a?

Nit me veseli katoda pred facom, nit me vesele gabariti, ali netreba mi ni Art okvir koji ne dozivljava ove spomenute minuse.

Dugorocno, ionako LCD-u zbog ogranicenja ne vidim dugu buducnost. Kao i plazma, samo prelazne tehnologije. U slucaju LCD-a, malo predugo prelazna. Mozda ga tako mnogi ne dozivljavaju. Ali datumski govoreci, LCD je poprilicno stara stvar, bez obzira na poboljsanja. Od prvog stolnog Sharp LCD-a kojeg sam gledao 88-e pa do prvog Datalux ML modela koji je dolazio sa posebnom kontroler karticom... do danas, proslo je jako puno vremena, moglo bi to biti i puno bolje.

Tako da se nadam da ce stolni OLED konacno dati sliku nakon koje necu zaliti za CRT-om. Malo cajti , povecanje standardizacije proizvodnje i vrlo brzo ce mnogi forumasi, na mjestu gdje i carevi idu pjeske planirati o svom Oledu dok budu okretali stranicu prve recenzije.

'
Visage je offline   Reply With Quote