Citiraj:
Autor mann
Frende, UTP po krovu je najjeftinije rijesenje, najnekvalitetnije rijesenje. Dali je optimalno tesko je reci. Isto tako pogledaj debljinu izolacije nije na svim kablovima ista. Fuseraj je receno eto tako, no i dalje sam stajalista da je to lose rijesenje za po krovu. Nije jeftino 80m STP -a no za 20m nije tak bad a u mome slucaju pomoglo je puno...
Srecom iza sebe imam dosta iskustva, al uvijek sam spreman nauciti od recimo ovakvih kao ti.
|
Istina je da i među utp kablovima ima boljih i lošijih ali kad se ima novaca sigurno da bi samo budala štedila na sebi i normalno da bi prije kupio STP nego UTP za takvu svrhu ali savjet za kabel je bio u skladu sa pitanjem tj. da se što manje potroši. Kad već spominješ iskustvo mislim da bi manje ti smetali i ti loši kablovi da si u ono vrijeme radio veće mreže sa bnc konektorima i 50 ohm-skim koaksijalnim kablovima jer je ono noćna mora kada se dogodi sra..e na mreži... Switchewi i moraju izgarati inače nema zarade za proizvođače hehe. Trebaš vidjeti samo u jednoj Fini gdje promet kroz njih ide cijeli dan, kad počnu krepavati...onda naručuju na kutije switchewa... Tu mislim na one obične plastičnjake do 8 portova bez obzira na proizvođača.. za serverske sisteme ipak ide malo bolja oprema....