10.10.2006., 19:40
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor MasterX
frend 1 i frend 2 nemaju opticku vidljivost (ako sam dobro shvatio tvoj post)? dobro si shvatio
najbolji nacin bi bio postaviti 160metara cat7 kabla, uz switcheve na oba kraja to bi moglo proci
mozda bi moglo proci i sa CAT6 kablom, trebalo bi probati u svakom slucaju...
utp cat6 3 kn/m , a mogu si misliti koliko onda kosta cat 7(ne, nisam uspio naci kvalitetnu info na netu)
ako bi isli na wireless opciju, kod "susjeda1" stavite omni antenu, a vi se spajajte bezicno na nju, ili usmjerenu antenu do "frenda2" koji bi se spajao bezicno a "frend1" neka se spoji UTPom do "susjeda1"
to je spajanje samo izmedju frenda 1 i frenda 2. drugi samo smetaju
|
Citiraj:
Autor ou75id32;540849[B
]( LAN = Local Area Network bez obzira kabel ili wifi )[/b] znam, samo sam mislio da ce se skuzit da sam time htio izdvojiti UTP i WIFI
U ovom slučaju bi preporučio wireless mrežu. ( iako je kabel uvijek bolji ali ne vjerujem da želite izgledati kao "lokalna kablovska mreža" i da vam neko kopa po kabelu... Dakle trebate jedan ap i wlan karticu (ili dvije kartice ako ne mislite širiti mrežu na druge frendove).Preporuka ide za AP..
Nisu predaleke udaljenosti i ne znam što ti to predstavlja običan wifi..zar ima i neki neobičan???? Ljudi se spajaju i na kilometar udaljenosti pa i više..
pa, upravo to, mislio sam samo uredjaji bez antenica, zato sam napisao obicni
Budući da jedna prosječna mrežna kartica bi trebala podržati 100m utp kabela nakon toga bi trebalo staviti switch (ako imate hub može i on ) i onda možete dodati još 100m itd..
|
Jel zna netko na kojem naponu radi neki jeftiniji switch/hub? da li bi on radio na principu POE? recimo da bi na pola puta (na nekom 80om metru bi bio taj "pojacivac"-svitch/hub)
|
|
|