Citiraj:
Originally posted by soda
Istina, skracuje se vijek trajanja.
E sad ono dobro. Svaka elektronicka komponenta, pa tako i CPU je predvidjen da traje 100 000 radnih sati, sto je oko 11 godina neprestanog rada.
Ako procesor overclockujes onda se vijek smanjuje, evo na primjer za, lupam, astronomskih 40%.
To znaci da ce ti takav procesor raditi nesto vise od 6 godina po pravilu. Mislim, cisto sumljam da ces sadasnji proc imati vise od 2 godine tako da ne trebas brinuti.
Sto se tice tvornickog ocanja...
Svaki procesor "silazi sa proizvodne trake" i onda mu se odredjuju preformanse.
Dakle, nema onoga "sada pravimo xp 2700+" i to je to.
Pravi se odredjena serija i onda se svakom zasebno odredjuje default takt.
|
1)vijek se smanjuje grijanjem a ne oc-anjem..sto znaci da mozes oc-ati i bez smanjivanja vijeka trajanja...
2)SVAKI PROC SE RADI NAJJACI MODEL U SERIJI PA GA SE TESTIRA ..AKO RADI NA NAJJACOJ ONDA GA SE BRIKA NA TRAZENI MULTIPLIER..AKO NE RADI IDE U SMECE...
molio bih da ovakve price vise ne spominje nitko...jer sto sam ja sve cuo od ljudi to nije za vjerovat...od one price da je intel ako mu proc nece na 500mhz ga spustio na 466 pa ako nece na manje pa ako nece na jos manje i tako dok ne proradi...njih svaki test proca kosta 20-40% cijene proca...stoga bi po tome spori proc bio 3 puta skuplji od jaceg...