View Single Post
Staro 26.06.2002., 11:12   #15
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by soda
Nisam uvrijeđen, najvjerojatnije o toj temi znas vise od mene, ali osnove sigurno i ja znam, vjeruj.
...
E da, stvarno ne znam sta si mislio kada si tako sa podsmjehom spomenuo hrvatske faksove. Ja mislim da se stvarno mora znati znanje ako hoces poloziti ispit i da nema puno rupa (stvarno temeljno ucimo).
Slusao sam Osnove elektrotehnike godinu dana i jedino sto je imalo smisla tokom tih godinu dana je bio magnetizam, koji smo radili zadnjih mjesec dana. Nema svrhe teorija ako nema veze s praksom (a cesto nema).

Sto se tice polaganja ispita i faksova opcenito, i dalje ti tvrdim da kod nas faksovi nemaju blage veze sa stvarnoshchu. Ti ces neku teoriju nastrebati i "shvatiti" za potrebe polaganja ispita, ali ako dodjes raditi negdje i trebas nesto stvarno napraviti, nikakav faks ti nece pomoci. Naravno, ako dobijes posao na kojem se teoretizira sto na sat, bilo koji faks je dovoljan. Ako se pored studija ne bavis necim stvarnim zbog svojih interesa...

Jedna od najvecih fora od nasih faksova mi je ekonomski. S jedne strane, ta znanost jos nije dosla niti do stupnja upotrebe pelena (imas samo desetak ekonomskih strucnjaka ucijelom svijetu koji koliko-toliko shvacaju ekonomske probleme i imaju ideje o realnim i ucinkovitim rijesenjima, da ne kazem da pola njih nije nikada studiralo ekonomske znanosti), dok s druge strane sve vise i vise ljudi ide na ekonomski faks i zavrsava ga, slusajuci (uglavnom) totalno debilna predavanja (procitao sam knjigu jednog njihovog profesora koja je osnova jednog jednosemestralnog ispita i predavanja, i mogu reci da taj krepil stvarno nema pojma o ekonomiji, strahota jedna), gdje zapravo niti profesori ne znaju o cemu pricaju, vec se bave neki debilnim teoretiziranjima koja nemaju veze s mozgom. Da ne kazem da je vrhunac rada svih nasih ekonomskih strucnjaka rad u PowerPointu, drugim rijecima, prodaja magle. PowrPoint su lijepe slicice koje pod raznim efektima dolaze na ekran i odlaze s njega. Uaaaaaooooooo
gpremec je offline   Reply With Quote