View Single Post
Staro 07.10.2006., 11:03   #14
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor chagalj Pregled postova
Glista, napravio sam sve kako si mi rekao, i nakon sati gnjavaze sam skuzio da radi tek kad DDRAM multiplier skinem sa AUTO i stavim 2.0 . Sad sve lijepo radi, odnosno nema kocenja u bootanju i slicno. I CPZ i SiSoft Sandra pokazuju 3.2 GHz i memoriju na 800 MHz. Ali kad sam ukljucio Stress prime na prvom procesoru (id-0) je isao bez kocenja, a na drugom se zaustavio nakon minute rada. NEki fatal error se pojavio. Nakon toga se sistem jako cudno poceo ponasat i resetirat sam od sebe. Sad sam u BIOS-u FSB stavio na 375 i zasada je sve OK. Memorija je x2 i radi na 750 Mhz. Da ostavim na ovim frekvencijama? Nije mi nesto posebno bitno tih 0.2Ghz a ne bi htio ni previse zagrijavat procesor, jer radim sa digitalnim audio aplikacijama koje poprilicno opterete procesor, a imam defaultni hladnjak. Mislis li da je ovakva postava ok? I da, latencije su mi 4-4-4-12, kako si rekao. Jos jedna stvar. Imam instalirane neke stare windowse, bez ijednog service pack-a. Za nekoliko dana cu instalirat novije. Jel mozda to utjecalo na ova resetiranja windowsa i slicno?
sorry zaboravio sam ti napomenuti memorijski množitelj 2, no dobro skužio si sam, a tako se najbolje uči.

problemi s bootanjem su isključivo radi nestabilnosti (zato ti je izbacio error u primeu), odnosno nedostatka struje određenoj komponenti (cpu, mema ili ploča) kojoj točno fali ne možeš znati dok zasebno ne iztestiraš sve posebno, ali ostavi to za kasnije kad se još malo izpraksaš.

inače mislim da ti je ova kombinacija sa 375mhza FSB-a, proc na 3000 i mema na 750 sa 4-4-4-12 latencijama odlična i ne vidim potrebu za više, meni radi vrlo slično i savim mi je dovoljno (za mene i previše).

reci samo koju si voltažu stavio procu? i koje su ti temperature? i da odvrti PRIME CPU stress test bar jedno 4-5 sati (optereti obe jezgre) i pazi na temperature! (jako bitno!) nađi stabilnost na tim postavkama sa što manje struje - manje grijanja
glista je offline   Reply With Quote