View Single Post
Staro 05.10.2006., 17:38   #9
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Memorije rade na istom taktu ovo je samo izvještaj koji opisuje memoriju a ne kako trenutno radi. Stavim ih ja na DDR 266 zato da mi rade sinknorno FSB-u!
Ali kad dignem takt kom se zamrzne na 1.6V a za veće napone piše da baš i nije dobro (grijanje) za Northwood ~1.7V, sad me zanima jel ovaj moj može potegnit 3.8GHz jer hlađenje mi je najmanji problem!: lol2 :

Ovako, ako memoriju postaviš sinhrono sa fsb-om cpu-a komp će ti
radit sporije , tu nema rasprave

Imaš everest pa testiraj kad ti je mema na 158MHz kao i fsb proca te kad je postavljena kao ddr400 u biosu i radi na 197MHz. Imaš proc sa manjim fsb-om i u tvom slučaju je poželjno kad već možeš - memu držat na više.

U svakom slučaju mema nije problem jer do nekih 210MHz sa latencijama 2.5-4-4-8 bi morala potegnit a to znači da bi proc radio na 174MHZ(3654MHz)

Problem je cpu ili mb i ako možeš odnesi cpu kod nekog i testiraj dokle ide.
Koliki su ti naponi na +3.3v , +5v i +12v kad je komp full opterećen ?

Zadnja mogućnost, cpu je jednostavno takav primjerak i tu ništa ne možeš osim zamjeniti ga.

Citiraj:
Autor Kr&m& Pregled postova
Evo moj proc trenutno radi na na 3,4 sa sonicom na njemu i 1.5v(32supnja..malo sam ga silova sad sa prajmom)...eo slikica...P.S. jedan keksic 512MB rama... http://i12.photobucket.com/albums/a2..._st/asas-4.jpg

jedino sto koci tvoj procesor je mema...

Krasno izocano, taman koliko treba.

Mema ga ne muči jer mu radi niže nego na 200MHz koliko joj je nazivna frekvencija. Tvoja je na 202MHz i tek negdje na 210MHz bi te počela zezat.
stuc je offline   Reply With Quote