Ovo je prvi put da posjećujem ovaj forum. Ima stavrno puno zanimljivih stvari. Mnogi su me savjetovali na drugim forumima da ovdje potražim riješenje za jedan problem koji imam s internet vezom.Imam windows xp sp2, wlan gigaset se555 dsl.Prije 2 mjeseca pokušala sam napraviti 2 korisnička računa,no nisam uspjela jer nisam na ti s računalima.dok sam to radila pokušala sam sherati neke foldere među njima i internet vezu. Nešto sam zbrčkala i izgubila internet vezu (ili nisam). Nakon toga sam je nažalost pokušala sama vratiti koristeči onu opciju SET UP HOME OR A SMALL OFFICE NETWORK. Tu sam išla dalje i mislim da sam nešto sherala.. I dobro nakon toga je radilo ok.. No onda sam opet nešto prčkala po routeru i opet zahebala te nakon toga zvala službu za korisnike.. Rekli su mi da router resetiram na tvorniče postavke (igla) i da pod properties od LAN-a pod opcijom Internet Protocol (properties) upišem sljedeće. ip 192.168.2.50, subnet 255.255.255.0, d.gateway 192.168.2.1, p.dns 195.29.150.4, a.dns 195.29.150.3. Meni je prije nego sam išla napraviti dva računa sve radilo savršeno. I u internet protocol properties mi nije pisalo ništa nego kvačica na obtain automaticlly. I u statusu mi je pisalo da koristim neki DHCP a sada mi piše da mi je IP namještena manually.Nakon toga je bilo prividno sve ok jer sam mogla surfati no sada nemogu koristiti torrente, emule, limewire, bearshare, skype ni bilo koji drugi slični (p2p)program. Skype mi recimo uvijek kaže ...it appers this computer does not have internet acces...
Za torrente mi se javlja neki error 10061.nemogu se spojiti na tracker (pokušala sam mnogo različitih torrent programa i razlićite torrente no neide). Čak sam ostavila preko noći jer su mi savjetovali da malo pustim no jednostavno neće i neće.I normalno sve portove sam namjestila i sve firewalle ugasila (iako sam prije i bez toga da sve to podešavam mogla downloadati bilo što). Pokušala sam i napraviti novu vezu pomoću new connection wizard-set up my connection manually- broadband pppoe—upisala lozinku koji imam (user.t-com.hr) no jednostavno neide.. ispada da neprepoznaje lozinku kad se na kraju pokušam spajati..