Citiraj:
Autor mavidako
Vec sam odgovorio na ovaj post ali srusio se forum pa mi je izbrisao odgovor.
Al ajd ponovo cu rec da priznajem da sam zelen u overclockanju, no ja jos uvijek nisam dobio odgovor nekoga sa iskustvom kao mojim, tj zasto mi javlja ono sto sam negdje na pocetku napisao, jer do sada mi nitko ni sastrane nije mogao odg na to pitanje, cak i ljudi koji se s tim bave malo duze od mene
|
Prika i ja san napisa odg. Evo sad ću ponovit..
Uglavnon nisan se tija rugat il neznan šta jer neznaš. Da san ti linkove da naučiš
Neznan baš koja je šema s tvboj pločon jer nemamo istu, al ne kužin neke stvari koje si ti napisa.
Prvo neznan koliko ta tvoja memorija ide. Pa zato bi ti bilo dobro isprobat njen max. Stavit je na 2.9 V max, stavit neke latencije koje joj pašu ( recimo 2,5-3-3-7 ili 3-4-4-8 ) i testirat u Memtestu 1.6 dokle ide memorija. Kažeš da se na 220 ruši. Moguće jer memoriaj ne može toliko izdržat
Možda te i naponi ***u...
Digni proc na 1.5 V recimo ( moš i 1.6 )
Za memoriju san već reka 2.9 V max
LDT ti ne triba jači od defaulta, možda ga dignit za 0,1
Chipset isto malo digni... 1.5 ili 1.6 recimo
I prati temp. Nemoj sad da spališ šta
A HT freq ratio drži tako da ne ide puno preko 1000

A to ćeš znat tako jer je to u biti HTT x množ. HT sabirnice. Dakle ako ti je HTT ( FSB ) na 200 ( default ) onda množitelj HT može ić i 5x (200x5=1000 ). Al kad digneš na 220 recimo onda se ovo penje do 1100 pa je pametnije spustit na 4x da padne ispod 1000. Jer na performance ne utječe baš, dok na stabilnost utjeće. A i Smanjit ćeš zagrijavanje
CnQ svakako ugasi. Neznan di se to točno radi na tvojoj ploči, al moguće da te to ***e ako je uključeno. Pogledaj na guglu ima li za tvoju ploču neki guide ili šta već il bar daj slike iz BIOSA da vidimo na čemu smo