Citiraj:
Originally posted by elven
kaj nije jasno? stavi se u moju poziciju. kupis karticu koja po defaultu treba radit na 275/275, a moja radi na 275/250. Sad ja idem podizat frekvu i odjednom cujem bzzz... i bijeli dim. Mislim da je zadnja stvar koju zelim napravit je skurit 900kn samo zato jer se volim pravit pametan i ne volim pitat za pomoc. Vjerujem da se tebi tako nesto vec dogodilo cim tako razmisljas.
Da razjasnim, problem je u 900 kuna koje sam dao za tu karticu.
Jel zna neko, da li postoje takve kartice na 250Mhz? Koja je to fora, nisam do sad cuo da je netko trebao sam dizat takt graficke, proca ok (to sam i ja morao na svom kompu radit), ali graficke nisam.
|
kao prvo nisi precizirao koja je kartica točno ali kolko vidim saphirre. 900 kuna je puno pa si prije kupnje trebao pogledat koja je memorija na kartici. Predlažem ti da to i sad napraviš te ako je 3.6 ns bez problema je možeš dignut na 275.
Neće biti nikakvog bijelog dima ak karticu lagano dižeš npr za 5 mhz i pratiš dal imaš kakve artefakte na ekranu.
Jasno da mogu postojat takve kartice s obzirom na prilični rusvaj kod low enda kaj se tiče taktova i kvalitete memorije nije nemoguće iako mi je čudno.
Postoji mogućnost i da ps krivo očitava clock
I konačno tih 25 mhz ti u krajnjim performansama znači vrlo malo ali kartica bi trebala radit na 275 to sigurno