View Single Post
Staro 23.09.2006., 10:17   #9
hoskic
Freeride
Moj komp

hoskic's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa evo pronašao sam većinu ovih postavki po vuckovom tutoru u mom biosu pa samo da provijerim je li to to.
cpu external clock bi trebala biti brzina sabirnice
multiplier factor bi trebao biti množitelj procesora i kod mene ide najviše do 11
k8<-> MCP55 HT speed bi trebao biti množitelj HT sabirnice, gdje imam opcije od 2 do 5
Samo imam pitanje po vezi memorijskog dijelitelja mislim da bi to trebalo biti dram configuration gdje imam opcije ddr2 400, ddr2533, ddr2 667, ddr2 800?
Nadlje u tutoru od vucka piše da je najvažniji takt procesora a memorija može raditi na defaultu što je najčešće 200Mhz, međutim pošto imam ddr2 667 onta bi to kod vjerovatno menetrebalo biti 333 Mhz??
Također me zanima da li se i na moju ploču odnosi to da brzina HT sabirnice bude ispod 1000Mhz i dokle mogu s njom ići?
E da tutor je super alio nema baš informacija o latencijama , tj kako da ih mijenjam , dokle i zašto, npr. 2-2-2-5 bi trebalo nešto značit ali meni ne baš, pa ako ima neki tutor i za to...
I ako ne dižem napon da li to žnači da ne mogu oštetiti cpu ili matičnu,...
Koja bi bila maksimalna sigurna radna temperatura za moj cpu, još sam na org cooleru nažalost ali samo na kratko?
Mislim uzet freezera 64 pro kojeg svi spominju ali u linksu mi govore da nije za am2 socket a ovdje na forumu da moze pa sam u nedoumici???
Dosta pitanja ali eto svaki početak je takav....
thnx
hoskic je offline   Reply With Quote