Dakle, mbo je Gigabyte DS4, cpu E6400.
Sa stock coolerom i napajanjem OCZ Modstream 520W-koje je otkazalo poslusnost bile su prilicno visoke,pa sam mislio da senzor laze. Ali nakon ugradnje Zalmana 7700Al-Cu,prilikom cega sam uocio sprzeni konektor napajanja i istovremene reklamacije te koristenjem zamjenskog "400W" Neon, temp su drasticno nize,kako na dodir, tako i u biosu. Sad je cpu na defaultnim postavkama, ali bio je i naklokan neko vrijeme (temp su i dalje puno nize.)
Pomalo sumnjam da bi veliki Zalman uspio toliko ohladiti cpu i pasivnjake na chipsetima koji i nakon nekoliko sati nisu ni topli! Temp mbo je do 30'C, cpu se u idleu krece od 26-29'C! S time da trenutno,radi sparanja struje zbog neadekvatnog napajanja (cekam novo,bolje) koristim jedan 12cm vent na bocnoj stranici (dok sam prije koristio jos 2 x 80mm-jedan je bio usmjeren tocno na pasivce,dakle, jos bolje hladenje). Razlike od prijasnjih 56 za cpu i vruci pasivci chipseta su enormne, tako da je odjednom cijeli sistem od vruceg postao hladan.
Sto bi mogao biti uzrok tome? Ja ipak najvise sumnjam na defektno napajanje, jer mi je i samo pravilo probleme prilikom ukljucivanja kompa,a cijeli komp bio poprilicno vruc. Ili je Zalman toliko efikasan?