Citiraj:
Autor Domy
Kad se sve dobro namjesti test br. 5 u memtestu bi trebao proći ok onda?
|
Da.
Dakle,
prvo i osnovno, moras flashat F3 bios, sa F2 nemoj ni pokusavat.
Onda za pocetak stavi FSB na 400, memorijski multiplier na 2 i PCI-express frekvenciju na 100. To ti daje 2800 MHz za proc i 800 za memoriju. Odvrti memtest (cijeli ili samo 5. test par puta). Morao bi prolaziti.
Tek onda ako ti to prodje, se igras sa spustanjem latencija (ctrl-f1). Prvo spustis na 5-5-5-15 (prvih 4 odozgo prema dolje, ove ispod ostavis na auto), odvrtis memtest ako prodje, onda probas na 4-4-4-12 i opet memtest.
Onda kad istestiras memoriju tako, mozes malo spustit napon procesoru da se manje grije a opet da ostane stabilan, recimo odaberes okruglo 1,3V.
Moje osnovne postavke:
FSB: 412
mem. mnozitelj: 2
latencije memorije (otvaraju se sa ctrl-f1): 4-4-4-12
napon proca (vcore): 1,250V (u realnosti to dodje nekih 1,18 zbog voltdropa ploce)
Takodjer sam iskljucio EIST procesora, i stavio pci-express na 100 MHz. To ti je vise manje to ako nisam sto zaboravio. Eto, ako ce ti sta trebat, slobodno pitaj.
Sretno!
EDIT: sve ostale voltaze (mema, chipset... su mi na difoltu/auto)
EDIT2:
CAS LATENCY TIME - DRAM RAS TO CAS - DRAM RAS PRECHARGE - PRECHARGE DELAY (TRAS)
dakle ovo najprije ostavi na auto i istestiraj (znaci ne treba ti ctrl-f1), a ako je stabilno onda ih mozes spustat u smislu 5-5-5-15 ili 4-4-4-12 itd...
Ovo ostalo sto si naveo ostavi kako je...