Citiraj:
Originally posted by MadBoY
veeeeeeeeeeliki ventilator da puše u dio gdje je procesor.
Sa tim veeeeeeeeeelikim ventilatorom uspiijem spustiti temp. za samo 2 stupnja (na 38C idle, 42 load).
Dakle potvđujem da nema prevelike koristi od dodatnog zraka jer je on prevruć ( danas je temperatura zraka bila blizu 40).
|
momci, ajde da vam i ja malo posolim pamet.
Kao prvo, stavis da cooler puse prema van i dodatni vent (koji je iznad proca) da vuce taj zrak i puse ga van. ako imas volje napravis cijev(od kartona, ne slusaj svrtana, nebu se nis zapalilo) od jednog do drugog venta da se zrak ne razbjezi i zaljepis selotejpom rupe iznad kopce na cooleru jer on bezveze trosi snagu na povlacenje "normalnog" zraka, a ne onog sa proca. NE treba ti vent za upuhivanje zraka ukoliko imas otvoreno kuciste ili dovoljno veliku rupu negdje na kucistu (npr tamo gdje si htio stavit drugi vent) (naravno, ne pricam o dodatnim ventovima za hdd i slicno). Ukoliko netko misli bacit komentar na sve ovo, nemojte se trudit. Ucio me dipl. ing. strojarstva za 17-18 godina iskustva u strujanju zraka. Specijalnost filteri za zrak.
Moj recept ce ti poprilicno smanjit utjecaj temp. okolnog zraka (iako ne i u potpunosti, ali dovoljno).