View Single Post
Staro 17.09.2006., 23:50   #3
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
1. skini novi bios sa gigabytovih internet stranica (bio se prije par dana pojavio f4, ja sam ga osobno flashnuo ali danas vidim da ga više nama?!) u svakom slučaju vidi koji je zadnji i flešaj sa programom @bios kojeg imaš na cd-u od matične -pročitaj kako se flasha, vrlo je jednostavno i sve je dobro opisano u manualu. ovo da ti ga f2 bios dekektira na 200 je "normalna" pojava jerbo se ploča malo blesira, slobodno stavi na 266 (za početak, ako češ kasnije OC-at onda naravno dižeš još više) memu staviš na množitelj 2 (tako da ti radi sinhrono sa cpu-om 1:1 - iliti ako je fsb na 266 -533mhza)

2.ovo ti i nije previše bitno, ja sam sebi sve isključio al ako se ne želiš s time igrati sve ostavi kako je po defu

3. ne znam kako je sa freezerom, ja imam zalmana 7700 i stavio sam na "auto" i radi jako dobro, nečujan i kada treba malo pojača okretaje. u svakom slučaju meni tako radi dobro, isprobaj pa vidi kako ti najviše paše.

4. temperature su OK ali bi mogle biti i niže (instaliraj si speedfan kojim možeš konsatntno pratiti temp.) reci te temp su na def.? znači proc na 1,86? na kojoj voltaži ti je cpu? malo ćeš se morati s tim poigrati, ne znam dali ćeš klokati, ali bez obzira nađi si minimalnu voltažu na kojoj ti je sustav 100% stabilan - to će ti dosta smanjiti zagrijavanje. evo mog primjera: meni je sad proc klokan na 2800mhza (fsb-400, mema na 800 sa 4,4,4,12 - latencije) voltaža u BIOS-u za sve je na defu osim za proc kojem sam je smanjio na 1,225V (s obzirom da ploča radi voltdrop - to ti je u praksi 1,18v) i sa takvim postavkama temperature su mi u idleu 28-29, load (obje jezgre prime) 46-49. eto neka ti to bude neki orjentir, znaj da voltaža proca direktno utječe na njegovo zagrijavanje, malo se igraj dok ne nađeš optimum

5. e to zbilja nisam imao još priliku isprobati, ja sam ih stavio na sata0 i sata1 utor i sve radi ok, dalje nisam isprobavao

6.to kaj veli domy_os

7. ako su moduli u istobojnim slotovima radi 100%

nadam se da ćeš uspjet sve posložiti kako treba, ova gigabytica je fenomenalna ploča ako sve radi, ja sam imao tu sreću da zbilja nemam nbikakvih problema (osim nekih blesavih sitnica), s obzirom da imamo identične komponente (one vitalne) i tebi bi to sve trebalo fino raditi
glista je offline   Reply With Quote