Citiraj:
Autor Vucko
Temperatura ti se ne bude podigla nit za 2 stupnja ako ti makneš i ponovno staviš cooler, a da nisi ponovno nanosio pastu. Tako da, ta teorija otpada.
U svakom slučaju ti je temp. sa freezerom prevelika, a najbolji način da provjeriš je da popipaš cooler. Freezer bi trebao biti poprilično vruć ako je na 59°C proc. Može biti da ti senzor laže, ili da je do BIOS-a.
Makni freezera i ponovno ga stavi i pazi da ti nije negdje "zapeo" ili štogod već, tj. da si ga pravilno stavio...
|
Senzor ne laže jer je sa istim biosom na Venice-u bila normalna temperatura, a freezer je nasjeo dobro. Ne znam u čemu je problem, ali je na default frekvi i naponu u full loadu 52 stupnja. Svejedno ću popipati, ali 99% sam siguran da senzor ne laže.
Citiraj:
Autor Igorr
Nevjerujem da ti je temperatura tolika zbog minorne količine zraka među pastom, mislim do 4-5 stupnjeva te može *ebati ali toliko ne... Meni nikad temp nije prešla 40 stupnjeva ni pri najjačem overclocku, a na ovih 2.6GHz je na full laodu nakon kojih 2-3h na 38 stupnjeva... A tvojih 59 stupnjeva se opasno približava max temperaturi kojoj dotični procesor može izdržati (navodno do 65) tako da bi ga ja na tvom mjestu smanjio na 2.4 ili i manje dok ne skužiš u čemu je fora, a kad skužiš - skaj iz d limit 
|
Procesor po specifikacijama podnosi do 75 stupnjeva, ali svejedno ja ne bi htio da ide preko 50 u loadu. Čak ima i senzor za svaku jezgru posebno, a ti senzori pokazuju nemalih 71 stupanj na jedoj i čini mi se 68 na drugoj jezgri u full loadu na 2,8ghz, što mi se pak NIKAKO ne sviđa. Moram to riješiti...