Takoder sam stim covjekom od njegovih pocetaka u F1. Sta reci....danas su suze krenule u trenutku dok se izasao iz bolida i poceo se pozdravljati sa svima, vidjelo se.... ovo je kraj...
Cinjenica je da F1 nece biti ista. Gubi vozaca kojeg su mnogi voljeli i mrzili ali svima je pobjeda protiv njega znacila barem sedmorostruko (toliko trenutno naslova ima). Nema ljudi koji ga onako simpatiziraju, ili ga volite ili ga mrzite, ali jedno je sigurno svjesni ste da je preheban vozac.
Dizalo se mnogo buke oko nekih poteza, nekada i previse, nekada za postupke kakve su radili i Prost i Mansell.... ali to je Michael, zeljan trke, ne popusta nikome, voli guranje, voli dodire. HeHe, da je vozio americki Nascar, mislim da bi ih sve poterao sa staze

.
Mnogi ce reci da mu je superisornost Ferraria donjela sve te naslove, mozda zadnja dva, ali za ostale se bome dobro naradio, sjetit ce te se "kante" s kojom se trkao protiv Hilla (dok je presao u Ferrari), Villneuva, Hakinena. Ipak bez obzira na sev treba napomenuti kako nije bilo sezone (mozda ona dok je slomio obje noge) u kojoj se Michael nije borio ili ima izravne sanse za naslov prvaka.
Vidjet ce mo kako ce to sve skupa ici dalje, mislim da sigurno nece biti tako zanimljivo, barem ne jos neko vrijem dok neki mladji decki nestasaju, mozda nikada kao ovih zadnjih 15 godina.
Ipak nije jos uvijek kraj, jos su 3 utrke tu, jos dosta pojedenih noktiju, nervoze , srece.