eto složio sam neku conroe konfu pa ću ovdje napisat par zamjerki na ploču kad je već ovdje o asusicama riječ
platforma:
asus p5b - flashao najnoviji bios 0507 , Intel E6300 + sonic tower + zalman 120mm, 2gb kingmax ddr2 533 - DC
western digital 300gb, enhance 520w, ati radeon 1600xt + zalman vf7000led
frontier gladiator, leadtek tv card
istestirao sam sve na defoultu i clockano na 2.45ghz - radi vrlo stabilno, temperature izvrne proc ne ide preko 50c u full loadu u orthosu nakon 2.5h, grafa ne ide preko 45c ni u kom slučaju - čak i clockana, bum postal slike kad bum opet za tim kompom.
uglavnom, memorija ide zvjerski, 900mhz sa 2.1v, da ploča daje više...

procesor nisam uspio do kraja iscjedit zbog ploče.
p5b me jako razočarala, i to u nekoliko bitnih stvari:
1. boot i restart problem - ploča kod bootanja i restartanja ponekad radi normalno a ponekad prvo dobi signal, i opet se ugasi, pa tek onda napravi boot i restart??? WTF? događa se nasumce - probao sve kombinacije u biosu. ispada da je bios jednostavno totalno sranje - kod mijenjanja nekih opcija jednostavno bi neke znale nestat iz biosa...
2. fsb wall na 360 fsb - dalje ne ide nikako.
3. cpu fan error - kod svakog bootanja je javljao ovu grešku - morao sam u hardware monitoru isključit nadzor svih ventilatora da mi se to ne događa
4. ram voltage samo 2.1v. bilo bi poželjno više soka zbog kingmaxa
5. ploča UŽASNO undervolta!!! morao sam procu na 2.45 (350fsb) dati 1.55v da bi on dobio 1.45! katastrofa
6. ram djeljitelj je ponekad mušićav
uglavnom ploča je pokvarila inače vrlo pozitivan dojam cijele konfe...
mislim da ću ju reklamirat ukoliko neki bolji bios ne riješi hrpu ovih problema. ili ću probat flashnut stariji bios.
tolko od mene o ovoj ploči za sad