View Single Post
Staro 08.09.2006., 00:32   #48
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Talking

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Jesi, ali ne eksplicitno. Uz igranje spomenuo si i pregrst drugih, normalnih stvari koje covjek moze raditi na racunalu.
Da imaš pravo nisam dovoljno ekspicitno za sve ostalo (ajde video kodiranje isto ima koristi od proca) nema ni blizu potree za uber procom a kamoli za 64bita...

Zapravo sve ostalo sam sasvim prihvatljivo radio još 98 na 486DX100 sa 20mb rama...

Čak i web stranice sam na njoj radio i 3d studio max animacije (istina jednostavne za bannere onda je bilo to hip)...

Citiraj:
Nazalost, davno sam prestao psiholoski profilirati ljude preko Interneta, pa mi zapravo i nije jasno. Smeta te, ali te ne smeta? Hm...
Dakle, smeta te. Razlika je u reperkusiji, sto nema direktan utjecaj na cinjenicu da te zapravo - smeta.
Smeta me to što imam nešto što prodaju kao feature a zapravo ga većina nas nemože iskoristiti, ali smeta me kako rekoh - načelno nije to neka smetnja da se nebi mogao pomiriti s tim i ne prai mi bezsane noći...

Ali da pokušavam di je moguće iskorisiti tih par feature-a pokušavam... KAd ih već imam...

MAda ionako sam na A64 prešao zbog PCI-e inače nebi ni prodavao svoj vjerni Tbred...

Da sam recimo ima s478 nortya sigurno nebi išao na novi proc nego bi tražio s478 PCI-e ploču...

Racimo nemogućnost da gejmam pod linuxom me smeta da bacim windowse kvragu što bi inače možda napravio (iz principa) ali eto nemogu bez gejmanja to je ko droga...

Citiraj:
Tvoji problemi nadilaze neshvatjanje osnova IT poslovanja? Ne, ja *ne* mislim, nego iznosim suhoparne cinjenice, svidjele se tebi one ili ne. Kao sto rekoh, postoji svijet izvan PC-a, Windowsa i Kvejka...
Znam...

Citiraj:
Odakle ti osjecaj da sam stvorio misljenje o tebi, bilo kakvo?
Nemoguće je ne imati mišljenje o nečemu ko kaže da nema mišljenje je nelogičan čak i da ništa o nekome/nečemu neznaš opet imaš neki stav o tome pa taman i taj da te baš briga...

Eto npr mene baš briga za arhitekturu čipova koje koristim ili kapacitet kojdenzatora matične i sl...

Samo ono što mogu pametno upotri***it za svoju korist zabavu to me zanima a inače moji interesi su u drugom području, ja nisam iz ovih voda i niti nemam namjeru bit...

Citiraj:
Ne znanje te ne cini idiotom. Ustrajanje u tom istom neznanju je nesto sasvim drugo...
Da ima tu nešto...

Citiraj:
Na ove sam predplacen, pa eto... Za Chicku nemam dovoljno djeparca, ih.
A čuj ima se ima...

Ali ja ipak više volim Lancet ili Drug pročitat ili BMJ...

Citiraj:
Joj, ne laprdaj. Odgovori mi jednostavno na pitanje, bez prevelike filozofije. *Imas* jedno racunalo od milijun dolara i milijun racunala po cijeni jednog dolara. Sto ti se vise isplati prodati, uzimajuci u obzir sve popratne potrepstine?
Ovo prvo razumije se...

Citiraj:
Ocito jako malo znas o poslovanju takvog tipa.
Nisam manager IT firme pa tvoja tvrdnja apsolutno stoji ali logika je logika mada s druge strane ekonomija često nije logična...

Citiraj:
I onda, zasto ustrajes u tome da to nije tako? Nisi mi bas jasan...
Da ali ta indusrtija baš ne kači puno conroe ili ne raspravu...

S druge strane odavno smo uglavnom svi prestali o conroeu mislit...

Citiraj:
Nisam bas siguran. No s obzirom da je "otprilike" jako sirok pojam, dr. Filipovic je lijecnik. Otprilike. isatty(3), zvucim ko ona zenska s NoveTV sto stalno ponavlja "navodno"... : hitthewa
Dobro znam principjelno koje su razlike, detaljno nemogu o tome reći, nisam inžinjer niti čak tehničar a niti mi se ne čita to pa da tražim po netu...

Citiraj:
Uostalom, kao sto ti rekoh, buduci da me bas nisi uvjerio da ti je ni priblizno jasno s kojim pojmovima baratas, do iskoristavanja "64 bita" imas tako dalek put da bi prosjecan korisnik s Pentiumom trebao gorke suze liti koliko je ovaj "neiskoristen".
Ma razumijem ja tebe Bubba znam na što muisliš ai ti ne kužiš problem je što je nčin na koji se sve to uopće konipira nepogodan za iskorištavanje na način an koji ti misliš...

Gle oni linkovi... To je fakat zanimljivo s neke geek perspektive ali nemožeš očekivati da će svaki lajbek (npr ja ) ić lemit i prilagođavat matičnu da npr gore ugradi TV-out ili VIVO sklop...

E sad ako oćeš VIVO onda ti treba takva kartuča za koju gle čuda imaš drivere samo za Windowse i ako imaš sreće mac a ti npr vrtiš doma SuSe x64 i sve radi mrak mrak (i ajmo reć na 64bita da se ne udaljavmo, zanemrati ću sad razinu optizacije neznam kakva je i dal je ima uopće ali bar dodatne instrukcije valja koriste XviD i ffd) i ovaj nema ni d od drivera... Kinezima na pamet ne pada to pisat... E sad ili uzet windose al tu nema verzije kodeka koja radi sa x64 jer nema x64 programa, a nema ih jer nema os uopće podršku za to - ajde izašli su ovi x64 Pro ali mada ih isprobavam baš i nisam našao nešto pametno na 64bita na njima vrtit, ali ajde bar starforce izgleda ne radi na njima...

E sad ti ostaje lupat glavom u zid jer imaš karticu na indowsima sa 32 bita koja radi krasno ali nemaš koristi od x64 stvari ili linux di imaš ali nemaš drivere jer krelci neće napisati iste...

I zato mislim da će ipak biti bolje kad će velike firme za masovnu produkciju to radit jer onda će valjda bit njima u interesu to napravit i os i aplikacije, prvo će bit one jače tipa photoshop i sl koje ovise o brzini procesiranja a kasnije i ostale uostalom tako jei sa 32 bita bilo...

Citiraj:
Aha, to su one smeta mi - ne smeta mi fore? Kao, neces album, ali ga zapravo hoces, ali... Uff, boli glava.
Aha kažu mi često da sam naporan a tek kad mi je dosadno jer sam dao u pon ispit za uvje pa sad ubijam vrijeme i uživam u besposličarenju...

E da htjedoh te pitati jel možeš onaj stari format biosa koji je išao na PII ploče fleshati na svome? Možda ću si slagati za starog jednu "pisaću mašinu" ai moram napucat od frenda neku groblje ploču za koju nema biosa ni za ljek pa ako je grilam možda će mi trebati recovery... Morat ću probati sa nekim "kompatibilnim"...