View Single Post
Staro 07.09.2006., 17:44   #35
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Više/manje mi je nebitno tehnološki gledano a ionako za word i sl gluposti nećeš ni vidjeti razliku između npr PIII od 500 i P4 od 3500MHz...
Čak ni sa današnjim (ajde jučerašnjim) softom koji je mainstream tipa...
Onda se nema potrebe zamarati cinjenicama od 64bitnim procesorima i slicnome?

Citiraj:
Pa ne radim presing sam na sebe ja kupujem nove stvari da mogu igrati nove igre, i usput imam garanciju pa se ako nešto crkne nemoram zaj** sa popravcima po servisima ili traženjem po second hand shopovima...
Znaci, ipak se igras...

Citiraj:
Iskreno mene baš briga za 64bita bilo u hardwareu ili softwareu, kao takve, jednostavno stvar je u tome da je to sada trend i da kad već imam neki proc npr koji može vriti 64 bita jednostavno je stvar principa da mi je krivo što nema softa da upotri***im neke njegove opcije...
Jesi se ti malo posvadjao sam sa sobom? Prvo ti je svejedno, pa te nije briga, ali ti je ipak krivo, pa malo nije? U svakom slucaju, to "vrcenje 64 bita" tebi ocito znaci tako malo da ti, eto, uopce ne mora biti krivo sto "vrtis samo 32 bita".

Citiraj:
Pa nema uopće problema ko kaže da ih ima?
Izgleda da ima, jer i ekonomski krivo percipiras stvari.

Citiraj:
A čuj to je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega
To je cinjenica.

Citiraj:
ali moje je eto takvo a reći ću ti i zašto tako mislim,
To sto ti *mislis* ima jako malo veze s onime sto zapravo *jest*.

Citiraj:
Da bi imao neku dobru inovativnu ideju u nekom poslu imaš dva načina da je dobiješ - genijalni pojedinac (koji točno zna što radi) i gomila budala (koja napikava i slučajno neki od njih prizvede istu) i tako je i sa softom...

Problem je u tome što se ganjalni pojednici ne nalaze na svakom koraku a i oni koji "imaju žicu" za neto često propadaju jer se opredijele za neku drugu djelatnost silom prilika npr financijski nedostatak da upiše neki studij pa ide na drugi jeftiniji i sl...
Sto je ovo, citat iz "Moje sudbine", "Arene" ili "Teena"?

Citiraj:
Ali da se vratim softu...
Pravi napredak će biti u pisanju koda za 64bita kad će se PUNO ljudi time baviti jer će onda imati i veći protok ideja i pokušaja/pogrešaka i naravno tržište za prodaju istih tako da će im se isplatiti...
Opet pricas pizdarije, ali nema veze.

Citiraj:
Da si ti vlasnik/firma/kompanija za razvoj što bi ti radije pisao danas? "Optimizirano" za Win32 32bita i prodavao ga za 100$ komad i imao potencijalno tržište od 100 000 000 kupaca ili za npr neki Unix/Linux sistem soft koji košta 10 000$ ali ima 100 potencijalnih kupaca...
Banaliziras stvari do granice ridikula, no kada vec hoces tako, ovo drugo, naravno. Protupitanje: bi li radije prodao milijun racunala za dolar ili jedno za milijun dolara?

Citiraj:
Tu naravno uskaču GPL i Freeware koderi, entuzijsti koji lake usvajaju nove ideje i rade na tome više na bazi hobija ali nemože se samo na osnovi entuzijasta temeljiti razvoj neke industrije jer jednostavno nema dovljno takvih da bi takva indusrija opsatala ili uopće postala industrija...
Industrija, hvala Bogu, opstoji vec dugo vremena, bez ikakvih "freeware kodera" i slicnih budalastina.

Citiraj:
Da PC nisu to što jesu i tolko masovni, pa čak i šrot još bi vrtili ENIACE ili nešto slično usporedivo... Pa i sam znaš kad je i zašto počeo sadašnji bum i kolko je i kakvih računala bilo prije 80-ih...
Bum cega? Loseg hardvera, jos goreg softvera?

Citiraj:
I zato će kompvi bit uistinu 64bitni kad će se MASE programera okrenuti razvoju za MASE 64bitnih kompova i usera koji ih trebaju... Onda će se razvijati praktički SAMO za 64bita u industriji i kompvi će uistinu bit 64bitni a entuzijasti će i dalje radit i one 8 bitne i one 128bitne...
O cemu ti to, milo moje veselo? Tebi su se neke stvari gadno pomijesale; znas, postoji svijet (i to veci nego sto mozes zamisliti) iza tvog Pentijuma... 128 bitni procesori? Mase programera? "64 bitni kompovi"? Oh Lord...

Ono sto mene zapravo zanima u citavoj prici je samo jedna sitnica. Jesi li ti uopce svjestan sto to tocno cini neki procesor "64 bitnim" i kakav je to super specijalni "64 bitni kod", koji je zatomljen, neiskoristen i ceka se PC gral da ga otkrije?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote