Citiraj:
Autor Gabre
ajme Bubba...
ne da mi se ni quotati koliko si toga napisao.. 
|
Koliko? Pa vidis da sam njezna ovih dana, pogledaj mi samo sig...
Citiraj:
ali danas 300mhz nije dovoljno za normalan rad na računalu...
|
Je. I vise. RISC. 300MHz. Prosjecni PC-jas ne shvatja koliko je ovo *ogromna* brojka. 3 i nesto sitno MHz su bili u Galaksiji, i tih istih 3 MHz su se bavili svime, ukljucujuci i grafiku. Sto su mamine maze naviknute na sile megahercova, keseva i slicnoga jer koriste Windblowse i drugi bloat je, kao sto vec po ne znam koji put ponavljam, knjiski materijal.
Citiraj:
radit će možda, ali kojom brzinom, to je već druga priča.
|
Radit ce sigurno, i to izvanredno, sto ti mogu reci i iz prve ruke. Kao sto rekoh, s tolikom brzinom mozes se i ozbiljno igrati na tome (da pace, sa 30ak MHz sporijim procesorom obradjivao sam i neke video uratke), a oni koji me malo bolje poznaju znati ce o cemu pricam.
Citiraj:
Takvu brzinu imaju trenutno razni mobiteli, PDA uređaji i ostali gadgeti...
|
MP3? 8 bitni RISC do 20MHz sposoban je rastaviti bilo koji MP3 file i odsvirati ga kako ti srce zeli, a u prosjeku ti ne treba vise od 60ak kB koda da napravis MP3 player kojeg bi se i bolje miksete posramile. Moram li reci da s 8kB RAM-a jos mozes i prikljuciti mlinac za kavu na njega... Mobiteli? Da, vidio sam i neku Motorolu s GeForcetom unutra. Iskreno, ne vidim kako ista moze pomoci pri reprodukciji zvuka ili pisanju SMS-a, ali it's only me. PDA-ove necu ni komentirati. Dok ga nisam kupio, isprobao sam ih _tone_ i niti jedan me se nije dojmio unatoc fancy ekrancicima, zvjerskim procesorima i tonama ROM/RAM-a. Moj TRGPro s 16MHz Dragonballcicem je responsivniji od bilo kojeg modernog cuda a ima sve sto jednom PDA uredjaju treba, a i vise.