View Single Post
Staro 07.09.2006., 11:39   #25
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
sve je meni jasno da 64bitni pocevi postoje jaako dugo, ali ruku na srce, tek u zadnje 2-3 godine su prevladali u kućnim računalima.
Tu se vec zadire u problem mnogo dublji nego sto se naoko cini. PC farsa i njeno prividno uznapredovanje te sve i svake dubioze zahtijevaju knjigu, a ne post na forumu.

Citiraj:
a za mene ako windoze nisu 64-bitne, onda mi ništa drugo nije 64bitno... :P
Akademski, Windows Janus bili su predstavljeni u podnosljivo eksperimentalnoj fazi krajem 1998., a valja se i podsjetiti da su ti isti Windowsi radili i na DEC Multii. Dakle, 64 bitni Windowsi postoje vec ~8 godina, cak i prije sluzbenog izdavanja Itanica, iako navedeni nema neke bliske veze s PC-em i x86 arhitekturom kao takvom no cesto je navodjen kao "PC referenca".

Citiraj:
"64bitni software", kome od kućnih korisnika i treba molim te? ili kome treba za kućni komp 2jezgreni ili još malo 4jezgreni procesor?
For that matter, ne treba ti nista vise od ~300MHz RISC-a i 30ak MB RAM-a. Cak i da se igras. I to vrlo kvalitetno. Pace, usudio bih se reci i konfortnije, no de gustibus...

Citiraj:
P.S. Zaboravljam na naš mentalitet, treba kako bi se moglo reći imam malog, pardon, imam 2jezgreni procesor....
Takozvani "fleksizam" (termin varira od lokaliteta) odista je postojan, ne samo u 'rvackoj, nego u citavom svijetu. Za to je, dakako, zaduzena Playstationizacija PC-a, no kao sto rekoh, stvar je dublja od toga da bi se popularizirala u par recenica.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote