View Single Post
Staro 06.09.2006., 08:56   #43
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Nosferatu Pregled postova
Može li mi netko reći kolike su mu temperature sa Box coolerom na E6600 ? Tek sam si složio sve komponente i čini mi se kao da me hladnjak zeza - prvo ga je bilo jako teško stavit, morao sam, blago rečeno, sivonjski stisnut da bi se čuo "click".Dok nije dobro sjeo, temperature su dosezale i do 62 celzija ( jel moglo ovo oštetiti proc ? ). Sad su nešto niže, pa molim vas prokomentirajte.

Nakon stadnardnog motanja po windowsima, malo surfanja, komp upaljen 10 minuta :

Everest ultimate edition ( te vrijednosti pokazuje i bios) :

1. CPU / 1. jezgra 48 °C (118 °F) - ovo zna iči do 52, 54
1. CPU / 2. jezgra 48 °C (118 °F) - također
Matična ploča 38 °C (100 °F)

Gigabyte Easy Tune 5 ( alatka od matične ):

System 40 C
CPU 37 C

-malo prevelika razlika, kome sad vjerovat

Još nešto, brzina CPU i PWR ventilatora nije konstantna, tj. stalno se mijenja, a kreće se u rangu 850 - 950 za CPU i 1300 - 1400 za PWR. Je li to normalno, ako nije - što da se radi ?

P.S. Evo što se sad desilo, krenuo sam instalirati Oblivion i cooler je jedostavno stao, uopće se nije vrtio ... resetirao sam, sad se vrti ali nekako jadno, neujednačeno... Čini li se to meni ili se stvarno nešto čudno dešava s mojim coolerom .
Prvo, s.775 ima najjednostavnije i najlakse montiranje hladnjaka koje sam vidio uzivotu...treba odmah upast, nego sivonjski gurat...vjerojatno ti je cooler krivo sjeo, pa ga skini i ponovo stavi i to lagano....nadam se da znas da prvo uguras one stickove koji su na suprotnim stranama...
Drugo, moguce da ti je cooler u banani, ne bi se cudio....
nicko je offline   Reply With Quote