View Single Post
Staro 03.09.2006., 11:39   #5
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
E ovak...

1. Da, trebas switch, bilo koji ce bit dobar (ja imam D-linkov 5-portni 10/100 i radi super, kosta oko 150 kn u ducanu)

2. ADSL modem (siemens c-010-i) konfiguriras po Buddhinim uputama

3. Da, cim upalis modem on bi se trebao spojit na net (a to ti odredjuje cini mi se Auto-connect ili nesto slicno opcija u konfiguraciji modema)

4. Hoce, i to kasnije upaljeno ce moc koristit istu net konekciju. Dakle svako racunalo spojeno na taj switch koji je spojen na modem imat ce izlaz na net ukoliko je sve dobro konfigurirano. vec dugo nisam citao upute od Buddhe a i imam drugi (Kasda smece) modem, al mislim da on unutra navodi konfiguraciju DHCP servera unutar modema. ja imam na svakom racunalu konfiguriranu fixnu IP adresu, jer time malo ustedim pri bootanju. Uglavnom, umjesto postavljanja "Obtain automaticaly" postavi fixne adrese (tipa 192.168.1.45), pod subnet ce ti XP sami upisati 255.255.255.0 a default gateway stavi 192.168.1.1... Sto se tice DNS-ova, ovisi preko kojeg providera ides van pa se to raspitaj u helpdesku. i tek sad vidim da sam ti ovime odgovorio na zadnje pitanje...

uglavnom, ak te jos nekaj zanima, pitaj...

Pozdrav
perich je offline   Reply With Quote