ma.....niš ja tebe manje ne volim;p meni je ova tvoja muka sam pozitivna

(iskustveno za mene). Prije par godina se jako puno dalo napraviti cijenom odnosno lako je neka trgovina odlučila raditi s manjom maržom i napraviti razliku. Sada su distributerske cijene različitih proizvođača za istu stvar blizu pa nema pretjerano lufta. Po meni to je i bolje ljudi će se i tu s vremenom preorijentirati na uslugu. Da smo pri otvaranju gledali na samu maržu neznam da li bi otvorili no ovako pogledavši marže i usluge ipak smo odlučili probati vidjevši da postoji određeni prostor jer postoje tvrtke kojima je usluga sekundarna.
Uglavnom eto iz ovih tvojih primjera ne vidim stvar koju po meni ne bi trebalo riješiti isti tren osim monitora. Monitori i printeri su specifična stvar koju je teško zamijeniti novima pod uvijetom da su ipak korišteni par mjeseci. Smatram da bi razuman(ne kažem da ti nisi

te da je tebi nuđeno) kupac bio zadovoljan zamjenskim ekvivalentom na par dana pod uvijetom da se dogovori riješavanje servisa u razumnom roku(popravljeni monitor /printer ili zamjena novim).
Mi smo u početku čekali povrat reklamacija od dobavljača, onda smo nakon nekog vremena vidjeli da je to sporo i nema smisla(čekaš čekaš na kraju ionako daš svoje) pa smo krajnjima(maloprodajnim kupcima) počeli rješavati reklamacije 1 za 1 osim navedenih monitora i printera. Problem ovakvog rada je da ti riješiš reklamaciju prije nego li uopće saznaš da će tebi biti riješena. To nas je u principu dovelo do toga da probamo čim više sami uvesti jel reklamacije potraju nešto dulje, ali bar znaš da će biti riješene. Uglavnom pokušavamo vidjeti da li će ovako odrađen posao dati rezulatata. Uz to vrijeme će pokazati da li će uvijek s povećanjem obima posla biti moguće riješiti 100% reklamacija odmah(neke firme izbjegavaju držati previše novaca u reklamacijama, radije ga okreću). Uglavnom trgovci kao i svi ljudi biraju put, a samo će vrijeme pokazati koji je bio ispravan.