Idemo od pocetka.
Sogoru je krepao PC (maticna ABIT IS7, HDD WD800JB, 2,8GHz).
Slozio sam mu prije 2 godine PC jednak mojem (iste komponente).
Desilo se slijedece:
tokom normalnog rada vise puta se prekinuo kabel od USB misa, a moguce je da je bio i kratki spoj na USB-u.
Nakon toga PC se vise ne moze dici. Pokusao sam i Safe mod i sve one ostale opcije pod F8 tipkom, ali uzalud. Odmah na pocetku ispise poruku - "Windows could not start because of an error im the software. Please report this problem as: Load needet DLLs for kernel".
Pokusao sam i reinstalirati windowse XP , ali se onda zaglavi sa porukom "Examining 76317MB Dosk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi"
HDD sam pregledao sa DLGDIAG programom od Western digitala i nije nasao nikakve greske.
Probao sam ga prikljuciti na svoj PC (ista maticna i sve ostalo) i desila se ista stvar. Kada je spojen kao slave uz moj HDD, sve je ok do nakon pocetnog Win loga, tada se zblesira (negdje oko ucitavanja AGP drivera).
Sumnjam da je ipak elektronika od harda dobila po piksi. Mogao bih jos zamijeniti elektronike izmedju svojeg jednakog harda i ovog, ali me frka da i moj ne krepa.
Znaci da rezimiram, PC se ne dize, windowsi ne mogu pokrenuti instalaciju, HDD blokira rad na PC-ju sa ispravnim hardom i dijagnosticki software od WD-a javlja da je disk u redu.
Raspisao sam se, ali pokusao sam vam predociti problem.
Hvala vam svima unaprijed.
Pozdrav
MarioP