Citiraj:
Autor Yaxyo
Probaj dignuti neki live linux ili windows pa preko njih probaj na tom računalu na internet. Ako ide onda znaš da ti je do winsa, u suprotnom je problem u switchu/routeru i sl.
Inače, ne znam stvarno što bi moglo više biti...
|
To sam skroz zaboravio natuknuti, da zanimljivo je sto u linuxu radi sve kak spada...Evo ovo sada bas ovo pisem iz linuxa. Tak da je stvar definitivno do windowsa... Bar po mom misljenju.
Citiraj:
Autor gremlin33
banana... 
no ako niš drugo....baš me zanima u čemu je stvar....
tebi inače dhcp dodjeljuje neki range od 192.168.1.2 pa do 192.168.1.x
a da mu promjeniš da ide od nekog druigog broja...tako da se makne x.x.x.103
npr. od 192.168.1.20
mad ato niš ne bi trebalo riješiti ali kad sam već više od pola napisao da ne brišem 
si probao sa
ipconfig /release
ipconfig /renew
???
da li vidiš drugi 192.168.1.2 comp na mreži...da li možeš kopirati s jednog na drugi comp
bez obzira što si isključio XP FW si pogledao u exeptions ...za mrežu dali ima kvačicu
i...mislio sam da nešto znam..ali više ne znam 
|
Probao vec sve od navedenoga ali ne pomaze...
Vidim drugi komp u mrezi, mogu pristupat s jednog na drugog, mogu kopirat s jednog na drugi, samo ne radi net na ovom jednom
Citiraj:
Autor sNNooPY
pa za tvoju "ogromnu"  mrezu od 2 kompa ti ne treba DHCP. lijepo ti to ovak podesi.
router: 192.168.1.1
postavi i one DNS-ove koji vec idu
iskljuci DHCP
DOOBRO provjeri sve postavke na routeru (ak ne znas, read the f** manual  )
komp #1: 192.168.1.100, gateway: 192.168.1.1
komp #2: 192.168.1.101, gateway: 192.168.1.1
subnet mask i na kompovima i na routeru 255.255.255.0
takodjer odi u device manager i provjeri postavke same mrezne kartice (transfer mode stavi na auto i sl.)
|
Pa nije ogromna al mi je tak bilo lakse, mada ne vidim razloga zasto bi samo taj komp imao problema s netom, jer spajao sam jos par kompova na tu mrezu i svi su radili normalno...
I DOBRO sam provjerio postavke na routeru (upravo ovo i pisem prek njega, samo iz linuxa)
Nista probat cu iskljucit DHCP pa javim jel bilo kakvih rezultata.
Pozdrav