View Single Post
Staro 23.08.2006., 11:21   #8
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Eeee.
Ti zivis u Hrvatskoj aj a u Republici Srpskoj.
Kod vas ADSL vec godinama hoda, a kod nas tek wireless doso (prije kojih godinu dana).
Kod mene je to rjeseno tako sto je na moju zgradu stavljena jedna antena (jer ima puno korisnika u mojoj zgradi pa da ovi iz firme ne b i dolazili i svakom stimali posebno) i na njoj switch, i onda sa njega mreznim kablovima do korisnika.
To ima i prednosti i mane.
Svi korisnici interneta jedne firme su direktno umrezeni (igramo igre u LAN-u) preko tog wireless-a, a opte mana je sto se zna naci kretena koji dodju i napune ti disk sa kojekavkim sranjima iz za***************ancije. (ne stavljamo firewall jer stalno neko nekoom nesto kopira (korisno), p a je to brze nego mailom)
A ja imam i jos jednu posebnu prednost nad ostalima. Naime, dva sprata ispod mene (komsija mi) zivi lik koji radi u firmi ciji internet korisrtim, pa tako cim nesto ne valja meni ne valja ni njemu i on to popravi u najkracem roku (npr. zimus se penjo svaki dan na krov da cisti snijeg )

A sto se tice problema on je rjesen promjenio sam IP i sad sve radi kako treba.