Posjedujem Gigabyte 9600 pro 128MB i MB Abit NF-7 v2.0 s aktivnim coolerom na chipsetu. Sređujem ga za na duge staze, jer valjda nabavljam novi.
Problem 1(od životne važnosti): prije neg sam krenuo na more, iz kompa začuo se užasan zvuk...pretpostavio sam da neki vent umire. No, nijedan vent nije umiro, neg je onaj na grafičkoj počeo tako zujat, da bi vam uši probilo. Probal bum opisati taj zvuk: kao da uzmete onaj kotačić s upaljača i njime stružete po kovanici od 5 kn lijevo desno non stop. Izvadio sam karticu, očistio cooler, vratio nazad. Ista priča, no možda mrvicu tiše. Budući da je bilo vruće, i da mi je komp kuril oko 50°C, mislil sam da je to od vrućine, i kad se vratim s mora bude sve ok. No nakon paljenja, opet isto...tak je bilo evo već 2 dana, danas se malo stišalo, ali i dalje je na nesnosnoj frekvenciji...probao sam onaj Vtuner2 s gigabyte-ove stranice i s njim mijenjat broj okretaja ventilatora...ali moš mislit kak pomaže spustit vent s 6200 rpm na 5200 rpm,ak uopće onaj program i radi. Uglavnom, ja bi taj ventilator promijenio, ili ako je ikako moguće ovoga sredio (makar mislim da teško). Pretpostavljam da mi budete preporučili staviti ATI Silencer od AC-a, ali stavljati cooler od 130 kn na karticu koja vrijedi max 300kn, neznam kolko je isplativo. Ak znate da ima koji dobar,da se lako stavlja na navedenu karticu i nije bučan niti skup, preporučite.
Problem 2 (i nije problem,al se da sredit): nakon kaj sam overclockao komp : atalon 2200+ (original FSB=133MHz×13,5=1,8GHz) na FSB=200MHz×9,5=1,9GHz na 1,62V (dalje nije baš stabilan), s coolerom AC,lijepo se hladi, i nije glasan. Oba dodatna coolera u kućištu sam stavio na manju voltažu,da nebudu glasni. E sad,osim spomenute grafičke, cooler na chipsetu takodjer ima neku čudnu frekvenciju, a i ne mogu reći da hladi predobro.Pa bih vas zamolio da mi preporučite što da napravim s njime. HVALA!: hello2 :