View Single Post
Staro 21.08.2006., 10:38   #3
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor peroW1 Pregled postova
Ne grije se puno, ali maticna i ne blista po tom pitanju, ali to sam sredio dodatim ventom koji puse na pasivce pa su temp sada sasvim ok.
pasivci na oba chipseta su njesra...to sam i ja rekao...zato sam se domogao jednog thermalrighta hr-05

Citiraj:
Probao sam clockati, sa prvim BIOS-om, kojeg sam kasnije flashao (F2) ali sada nejde kak prije! (flash preko win, internet.)
lol...pa vani je vec F4 verzija biosa...ovako...skini bios http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...S&FileID=12381
jednostavno extractaj file, i onaj najveci (zove se 965pds3.f4 stavis na disketu)...odes u bios i tamo flashas...imas opciju...mislim da se zove quick flash...ma naci ces vec

Citiraj:
Zanimljivo je to, kada clocknem, komp se POST-a,te potom odmah ugasi i za 2-3 sec ponovo upali i prihvati clock.(jel to normalno?) Ako pretjeram,vrati sve na normalu, tako da nisam trebao clear CMOS,sto je pohvalno.
da normalno je...ploca se ugasi na par sekundi i natrag se upali..ako prihvati clock prihvati, ako ne nikom nista...ides ispocetka

Citiraj:
1. Koliko je pametno dizat CPU voltazu sa stock coolerom?
2. Da li se moze i gdje reducirati FSB? (nisam siguran dal moze radit na 1400FSB stabilno. Na AMD-u je to bilo lako sniziti HTT s npr.5na 3 ili manje)
3. Koje bi opcije trebao disableati u BIOSU za bolji clock? ili sam "trefio clockabilnog gigabyte-a": sweating.
4. Dizanje voltaze FSB-a? Da/ne/koliko?
1. ..tak dugo dok to hladnjak hladi na prihvatljivim temperaturama u loadu..inace ne uzimaj zalman 9500 vec big typhoon...puno je bolji i tiši
2. ne...osuđen si na visoki FSB
4. pa...polako...pa pocnes s dizanjem voltaze FSB-a polako...recimo kad dodes preko 400 Mhz vec treba podici FSB +0.1 ili 0.2 V , i MCH za tolko...

uzivaj...ja cu dobit allendale sutra ili prekosutra, pa cu ti moci reci vise o svemu

Ph03n1x je offline   Reply With Quote