ja imam nekog iskustva u radu na OS X, doduše zadnjih godinu dvije sam ponovo na WIN ali svako malo se rado sjetim dragog mi OS X
nisam neki stručnjak, ali meni se X jako svidio, nakon početnog upoznavanja bio sm oduševljen sa većinom stvari na MAC-u i samom OS-u.
evo malo mog laičkog kritičkog osvrta: stabilnost X (toliko hvaljena) u početku i nije bila naročita, kasnijim izlascima to se bitno popravilo i ova zadnja revizija je ok, ali u odnosu na XP ništa strahovito bolje. ono što je uistinu bolje jest prosta činjenica da je X uistinu "user friendly" i to izrazito, u nekim segmentima je toliko izbanaliziran da čak djeluje amaterski dok istovremeno nudi apsolutno neograničene mogućnosti profesionalnim korisnicima...nadalje, softw. kompatibilnost je puno izraženija nego kod PC-a, većina stvari, fileova koje radite u jednom određenom programu u većini slučajeva biti će gotovo potpuno kompatibilna u nekom drugom soft. slične namjene, još jedna prednost i to neizmjerno velika - nema drivera, jp. kod maca su svi driveri integrirani u OS i stvar radi jako dobro, sučelje samog OS-a je daleko preglednije i inteligentnije rješeno nego kod XP, da ne pričam o dock-u....da sad ne duljim pitajte što vas konkretnije zanima ako znam, svakako ću se potruditi odgovoriti