Tema: Intel 930D
View Single Post
Staro 08.08.2006., 17:51   #6
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dobar je proc, pogotovo ako je stabilan na tim frekvama. Ko onaj od Sky-a kojeg je masni mrcvario...

@BrunoZG
Ma, frekva je takva već 2-3 mjeseca, furam se na hladnoću (tako da mi je po ljetu temp. u sobi ispod 36°C ) pa proc držim na 1.1V i onda ide teško preko 1800mhz (Limit na defoltu iliti 1.4V je 2400Mhz, sve ostalo treba puno (pre)više struje). A za surfanje i glazbu mi je i to previše, više nit ne crtam u 3D-u pa onda mu dajem da lakše diše

Dapače, sad sam se i ja skoro prebacio na X2, ali sam shvatio da mi ne treba, ali, nakon pola godine će već netko prodavat rabljenog pa ću valjda onda preć na 2 glave...

EDIT2:
@BrunoZG
Kod takvih stvari ja sam koristio Rightmark CPU Clock utility, slično kao i kod ovog programa kojeg si ti spomenuo. Jedino taj RM ne može mjenjati HTT, tako da se max. i min. frekva mora srediti tako da se u BIOS-u narihta stalan HTT, a preko RM se mjenja, ovisno o opterećenju (sad, može to biti automatski ili manualno) napon i množitelj. Također, taj program koristi tehnologiju CnQ ali na svoj način (u BIOS-u je CnQ isključen), jednostavniji (kao i uostalom i kod tvog programa). Tako npr. znaš da ti je max. proca 2,7Ghz (npr. Venice 3000+), u BIOS-u staviš HTT na 300Mhz, a množitelj i napon po želji, ali neka napon i množitelj bude takav da proc može ući u windowse normalno (ako me kužiš kaj oću reć, nemreš stavit HTT od 300 i napon 1.1V uz množitelj 9). I onda kad uđe u win, ti sam podesiš da ti na idle-u radi na 1.1V (najmanje što jedan AMD64 može) i npr. množitelj 6 (kao što sam ja imao), a kad je load nek voltaža bude 1.45V (max. preko RM-a) i množitelj 9. Automatski dobivaš da ti u idle-u radi na 1.8Ghz i 1.1V, a load 2.7Ghz i 1.45V. Nadam se da si me skontao (a i ostali), ali mislim da sam rekao slično onome što i ti . Naravno, za stabilnost na 1.1V također se mora raditi kao i kad se OC-a.

Da li ovaj tvoj program može mjenjati HTT u windowsima (pri startup-u)?

A inače, ja imam isključen CnQ, ali mi je u BIOS-u podešeno 1.1V i 1800mhz, a RM je isključen, tako da je to za stalno, neovisno o idle/load-u

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.08.2006. u 18:28.
Vuco je offline   Reply With Quote