Citiraj:
Autor AMD
Daj malo opiši postupak. Lijepo izgleda.
|
Postupak?
Ovako,prvo sam narezao 1.5kg mladog krumpira,mrkvice i 3 "fete" luka (narezati deblje fete da luk ne "zagori",kako bi se dobilo ono najbolje iz njega(za bijelo meso)),na vrh stavio malo ruzmarina i mediteranske trave,ulio ulje i pokrio folijom,stavio u pecnicu na 220c => 30min.
Nakon toga,kada se krumpir malo smeksao,narezao sam mrkivce na ful sitno,paprike,ubacio 3 ljuta feferona,meso zacinio curry-em i sve to skupa ubacio,ovaj put je meso bilo na dnu,krumpir pri vrhu,opet 220C i 30min...(opet pokrio folijom) zaboravio sam napomenut da je u toj fazi ubacena slanina (panceta).
Nakon toga,sve se fino smeksalo,na mesu nestala crvena boja,sto je znak da je vrijeme za przenje bez folije,folija je sluzila da se krumpir brze-bolje smeksa posto je mlad i tvrd,efekt "kuhanja" je postignut na svemu,folija dolje i opet na 220C ali ovaj puta je dovoljno 15min posto je sve bilo gotovo,sve je primilo boju dobrog i ukusnog pecenja,krumpir mekan i pun ukusnog zacina,kao i meso

opet sam zaboravio napomenut da sam prije przenja bez folije sve zalio casom dobrog crnog vina.
Vrlo je jednostavno,malo mashte i rucak za 6! (mi smo pocistili sve u roku od odmah

)
EDIT: Ovdje se najbolje vidi kako je to izgledalo u ranijoj fazi,1 min nakon ubacenog mesa itd.
=>
http://www.imagesforme.com/viewer.ph...93DSC03207.JPG