View Single Post
Staro 13.06.2002., 13:22   #5
smokva
Registered User

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Originally posted by RAK
Što je tu čudno?

Pa imaš ABIT a ne Matsonic ploču.
U nekim trenucima neke ljude ne razumijem

Jozha ... Zao mi je sto nemam digitalni fotic da to sve poslikam, umjesto toga cu pejstati sto sam napisao na drugom forumu, nadam se da ce biti barem mali nadomjestak

Citiraj:
Tocne upute, pa i nije neka mudrost...pogledaj sliku gore i to je to.
Izoliras ona tri crvena pina i spojis ona dva (AK4+AK26). Posao je dosta pimplav i meni je trebalo dva dana da to dobro napravim...sada bi mi trebalo manje jer sam se ispraksirao.
Za izolaciju pinova ja sam koristio onu smedju traku za ljepljenje paketa...odrezao bi komadic i namotao ga oko najmanje iglice koju sam imao, tako si napravis kapicu koja fino sjedne na pin i izolira ga. Spojiti AK4 i AK26 je fakat zajebano...i najtanja zica s izolacijom koju sam imao je bila pre-predebela. Za rjesiti to sam smislio jedan zgodan nacin Iz floppy kabela sam izvukao 3 zicice (niti) i sfrkao ih da budu kompaktne. Napravio sam dvije male ocice pomocu iste one igle. Za napraviti izolaciju sam opet koristio onu smedju traku...zicicu bi polegao na ljepliv dio i preklopio traku (ne omotao jer tako sve skupa bude predebelo). Noktima zguras zicu do "kraja" i ziletom odrezes visak trake...ostavis oko 1-2 mm da viri sa strane kako se ne bi razlijepilo i kratko spojilo neki pin koji ne zelimo. Eto...to je u biti to...malo prakse i ne bi trebalo biti problema. Vjerojatno ti nece iz prve sve uspjeti, ali ne gubi nadu

Sto se slotketa tice...modifikacija se ne moze napraviti na svakom slotketu. Mora biti neki brand name. Za sada je sigurno da ovi rade:

Abit
Abit Slotket III Rev. 1.0
Abit Slotket III Rev. 1.1

Asus
-S370-DL
-S370-133

MSI
-MSI-MS6905masterVer2.0
-MSI-MS6905masterVer2.3

Soltek
-Soltek SL-02A++

Tekram
-Tekram P6TS3 Rev. 2.01

Iwill
-Iwill SlotketII v1.1+

Slotket ce se najvjerojatnije moci natjerati na rad ako ima neke od ovih chipova na sebi:
-TVC16222 /A
-IDT 74FST
-2x LVC07A
smokva je offline   Reply With Quote