View Single Post
Staro 29.06.2003., 14:09   #22
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by Fbr1
Nije disk janjetina ali ne ide nakon nekog vremena samim tim jer se non-stop nešto snima po disku posebno s novijim Windowsima i System restore-om. Istina podatke nisam vraćao od doba 486 ali stvar se nije puno promijenila onda baš i nije bilo software-a koji bi uspješno vratio file-ove (nove a kamoli stare iako se nekad čak prije zalomi stari file od 2 godine nego novi) većinom bi file-ovi stariji filmovi bili potpuno neupotrebljivi.

Ne znam kako ti zamišljaš računalo nešto poput Playstationa ili kazetofona snimiš igru i disk je pun ne snimiš igru disk je prazan, računalo isto kao i mozak snima non-stop nešto i švrlja po disku i po početku i kraju htio ti to ili ne posebno ako ti je veći dio diska korišten za virtualnu memoriju.

Kako ti to zamišljaš (ne mislim ništa loše) bio bi dosta disk od 1Gb i mogao bi snimati na njega cijeli život jer sve izbrisan ostaje vječno na disku. Ti disk prebrišeš jedno 500 puta u godinu dana.
ok... mislim da nisi shvatio stvar. nije vrijeme problem, nego koliko je sektora pobrisano. npr... ako se neka datoteka "pobriše", ne briše se cijela, nego se samo u njeno zaglavlje zapiše da je obrisana, ali podaci ostaju zapisani. radi sigurnosti, svaka datoteka ima po 2 zaglavlja, a kada se u prvi zapiše da je obrisana, niti drugi ne vrijedi, jer više nije povezan s prvim. ali recovery će naći drugo zaglavlje i sastaviti datoteku. uostalom... m8 mi je upravo rekao da ima o tome u PC Chipu, pa kome nije jasno neka si pogleda.
a ti ovdje govoriš o nekoj totalno višoj razini, dakle o radu OS-a, što je više-manje nebitno za ovu raspravu. ovo se svodi čisto na FAT i osnove zapisivanja podataka na medij.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote