ja bi rekao ovako...
sve je stvar želje i volje...cijena uopće nije problem...ako netko sad i ima s939 konfu i može kupiti jeftino x2, ako želi intela, ništa ga neće spriječiti...ko da je problem prodat ploču, proc i memoriju...uostalom, svi od toga prave problem (joj, moram prodat ploču i proc i sve...zamisli...koji bed)...a svi znamo da je ddr2 jeftiniji od ddr-a, dakle prodaš ddr i za tu lovu (skoro) kupiš ddr2...da bi promjenio proc, opet moraš prodati stari, dakle tu se radi o vrlo maloj nadoplati (x2 = 1200kn, e6300 = 1500kn)...i ostaje problem matične ploče...a koliko vidim, conroe ready matičnih ima već od 1200kn, što znači nekakvih 500-600kn nadoplate...
da rezimiram - prelazak sa s939 konfe na intela minimalno bi bio oko 600kn za proc i 600kn za matičnu, dakle oko 1200kn...
samo promjena procesora (s939 X2) - oko 600kn nadoplate...
sve se svodi na to koliko imaš volje i želje promjeniti konfu...oko kvalitete i snage novog intelovog proca više ne trebamo govoriti...i to je to...
ja sam prodao svog san diega i dfi lan party i 2x512mb ocz-a i sad sam kupio asus p5w dh, 2x512mb crucial-a i cekam e6300...nadoplata ce mi biti oko 1000kn...
osobno, ja ne bi sada uzimao x2 nego kada bi nesto mjenjao (a to sam i napravio), presao bi na intela...