ja se bum fundal

... nije mi grub praf delal pa sam na netu nasel kak ga popraviti ... i ljepo ja delam se kak pise .. i na kraju sam ostal bez linuxa .. ali nije stvar kaj sam ostal bez linux-a nego je stvar kaj neznam kam mi je nestala jena particija koja je od windowza .. tj ne bilo koja .. nego bash ona koja je bila namjenjena dokumentima slikma a i slicnim VAZNIM stvarima .. aaaaaaaaaaaaaa... od 6 particija kam bas tuuu ...
evo
radi se o K particiji ...
onaj Disk 1 je bil namjenjen linux-u ... i ljepo sam bil metnul da se tam instalira .. ... kad ocu otprti k particiju veli da nije formatirana .. tj da ju treba formatira ... ali necu nic dirati trenutno ..
nego ovak .. dva jednostavna pitanja .. ak je na prvo pitanje odgovor ne onda mi odgovorite na drugo pitanje
1.dal se podaci s te particije daju spasiti ?
2. dal da se idem obesiti ? : hitthewa : hitthewa .. jer mislim .. fakat .. prek 2000 slika .. i neznam kolko mb razno raznih dokumenata mi je nestalo ..
a kaj je jos gorse .. nemrem najti fucking dvd gde sam napravil prije tjedan dana backup te particije ..
... ovo je jako ljep pocetak dana .. bas me zanima dal bum navecer normalno isel spat . ili opce nem isel