View Single Post
Staro 26.07.2006., 22:21   #11
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Obicno se kompanije kupuju da se dobije njihova tehnologija ili da je unistis i time sprijecis konkurenciju. U ovom slucaju ATI nije konkurent AMD-u pa prema tome znaci da nesto treba AMD-u a to ima ATI. Razvoj i prizvodnja CPU i GPU nisu kompatibilni (GPU je puno kompleksniji i slozeniji od CPU) ali se vjerojatno nesto od tehnologija da iskoristiti. To je AMD nanjusio i krenuo u tu akviziciju. Drugi razlog je vjerojatno i potreba AMD-a za svojim chipsetom. Za sada zavisi od nVidie a to vjerojatno u buducnosti zele izbjeci. Ako nVidia napravi dobar nForce chipset AMD-ovi procesori lete. ULI se pojavio kao alternativa ali ga je nVidia popapala. Pretpostavljam da pregovori o kupnji sa ATI-om traju od kada se ATI pojavio sa svojim chipsetom za AMD. Samo za AMD a za Intel ne. Znakovito zar ne? Sad mogu uz pomoc AMD stvoriti dobar chipset i preoteti dio trzista nVidii. Vjerojatno ce u buduce osim samog razvoja grafikih procesora biti glavna preokupacija ATI-a. Nadajmo se da nece patiti razvoj grafickih. Osim toga ATI se sa svoji GPU-ima "ubacio" u puno ostalih stvari (u Microsoft-XBox 360, mislim da i za Nokiu rade nesto itd) a to AMD-u treba. Sva ta tehnologija koju je sada dobio kupnjom, poslovi koje ima ATI sve to vrijedi. Mislim da AMD time stvara osnovu za obranu od Intela (novi Conroi opasno prijete) a mozda i za sam napad na diva u buducnosti. Vidjet cemo.Mislim da je to razlog sveg ovog. AMD da se oslobodi od nVidie i krene u obranu i u napad na Intel a ATI da dobije sigurno zaledje u pohodu na meinstreem dio trzista gdje nVidia suvereno vlada. Jer ne zivi se od brzine nego od broja prodanih procesora. Tu su obje u zaostatku za konkurentima

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote