Prilicno sam velik (zapravo uber) amater oko hardwerskih pitanja, tako da mi je drago sta sam naletio na ovaj forum. Ovako stoje stvari, radim novu konfiguraciju od 6000 kn bez periferije (bez monitora takodjer) i sve sam vise manje sredio, ali eto ostala mi je samo dobra maticna. Zapravo izabrao sam epox ultra 939 socket ali eto nestala je (pardon zaboravio sam naglasiti da je CIJELA konfiguracija iz Ve-mila). Jedina postena koliko ja vidim je gigabyteova ULTRA ili SLI. Eto ne znam trazim savijet sta mislite koju bi trebao uzeti u Ve-milu? Ja sam htjeo ovu gigabyte ultra jer sam mislio sta ce mi sli, jer nisam bas takav tip da ce nadogradjivati komp jos jednom grafickom. Al eto prilicno me razuvjerio frend koji je rekao: "daj tih 100 kn ko da ti je bed, za 3 god. ces mozda pozaliti sta nisi dao tih 100 kn za sli umjesto ultra, a tu jos jednu graficku kupis preko malih oglasa za parsto kuna". Ja osobno ne znam razliku izmedju ta dva tipa maticnih? Sta je sli nuzno bolja od ultre? Ili taj moj frend ima potpuno pravo? Uglavnom misljenja bi dobro dosla (samo da su ploce iz ve-mila). Zahvaljujem!!!!!
P.s. (komp je gejmerski ako to ista mijenja misljenje oko ploce)