Citiraj:
Autor mat
Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada.
|
Pa i nije baš d ih tuče posebno, vidio sam sve testove i bolji je ali ne toliko da bi se to tolko dizalo u zvijezde, a posebno ne s obzrom na to kolika investicija treba za njega (nova ploča, novi ram) jer ako mislite da ćete te perfomande dobit sa DDR2 na 533 onda bolje nemojte izlazit na sunce...
A većina (čak i ovdje) nema ni ddr2 666 a kamoli 800 ili 1066...
Citiraj:
Autor mat
mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete?
|
Postoje i Northwood i Presscot Celeroni ali nisam baš vidio da oni gaze Semprone dok to punokrvni P4 primjerci itekako rade?
Citiraj:
Autor mat
486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano.
|
To što Intel preko raznih sponzorskih site-ova uspjeva uvjerit ljude da su bolji izbor za "ozbiljne programe" je upravo fascinantno, a prava istina je da su danas oba jednako dobra, vjeruj mi da znam o čemu pričam, ja sam radio nebrojeno puta stvaru u 3d max-u recimo i slaganje scene i efekata i ostalog traje toiko dugo da čekanje da nešto se renda 10% duže ti je uistinu nebitno danas...
Btw tih 10% tržišta koje ti spominješ i jesu razlog za sve te bencheve...
Juru (TM) koji pika na poslu na wordu i excelu boli kita što je u kanti, i što ti sad misliš da će njemu šef kupit Conroa? Kupit će mu najjeftinje a tko će to bit nego opet - AMD, istina u zadnje vrijeme su se malo razbahatili bili s cjenama na svom "glavnom" socketu ali izgleda da je zapravo svo vrijeme s754 bio glavni a ne s939 bar po dijapazonu procesora na njemu (nedostatak jeftinih semprona na s939) a sad su tek krenuli u rješavanje tog problema kad su vidjeli probleme sa plasmanom AM2...
Citiraj:
Autor mat
AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo.
|
Dakle ti misliš da bi bilo bolje da je složio gore npr Preccsota koji košta 3x više nego Bartona?