View Single Post
Staro 20.07.2006., 08:56   #32
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor mat
Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada.
Pa i nije baš d ih tuče posebno, vidio sam sve testove i bolji je ali ne toliko da bi se to tolko dizalo u zvijezde, a posebno ne s obzrom na to kolika investicija treba za njega (nova ploča, novi ram) jer ako mislite da ćete te perfomande dobit sa DDR2 na 533 onda bolje nemojte izlazit na sunce...

A većina (čak i ovdje) nema ni ddr2 666 a kamoli 800 ili 1066...

Citiraj:
Autor mat
mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete?
Postoje i Northwood i Presscot Celeroni ali nisam baš vidio da oni gaze Semprone dok to punokrvni P4 primjerci itekako rade?

Citiraj:
Autor mat
486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano.
To što Intel preko raznih sponzorskih site-ova uspjeva uvjerit ljude da su bolji izbor za "ozbiljne programe" je upravo fascinantno, a prava istina je da su danas oba jednako dobra, vjeruj mi da znam o čemu pričam, ja sam radio nebrojeno puta stvaru u 3d max-u recimo i slaganje scene i efekata i ostalog traje toiko dugo da čekanje da nešto se renda 10% duže ti je uistinu nebitno danas...

Btw tih 10% tržišta koje ti spominješ i jesu razlog za sve te bencheve...
Juru (TM) koji pika na poslu na wordu i excelu boli kita što je u kanti, i što ti sad misliš da će njemu šef kupit Conroa? Kupit će mu najjeftinje a tko će to bit nego opet - AMD, istina u zadnje vrijeme su se malo razbahatili bili s cjenama na svom "glavnom" socketu ali izgleda da je zapravo svo vrijeme s754 bio glavni a ne s939 bar po dijapazonu procesora na njemu (nedostatak jeftinih semprona na s939) a sad su tek krenuli u rješavanje tog problema kad su vidjeli probleme sa plasmanom AM2...

Citiraj:
Autor mat
AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo.
Dakle ti misliš da bi bilo bolje da je složio gore npr Preccsota koji košta 3x više nego Bartona?