Citiraj:
Autor blozer
ne kužim nekaj kako da ostavim da mi HTT bude 800 uvijek..
|
Pa imaš negdje u biosu množitelj za HTT to nema nikakve veze sa ramom...
Citiraj:
Autor blozer
Jer kad god ja dignem CPU frekq. naprimjer na 210 odmah mi je HTT 840. neklužim kako to nadgledati i lčiji je produkt.
|
Produkt je FSB-a i HTT množitelja koji je kod tebe defaultno na 4x na ultra počama je 5x a i ti vjerojatno imaš ploču koja može podnjeti tih 800-900 a možda i viša, ali ako te to muči nađi di je postavka i promjeni je...
Citiraj:
Autor blozer
Prvo sam mislio da je to ide ovako.. Ako je mema 400mjz , a CPU je stavljen na [210]. Onda je to 400 * 2,1 = 840. Ali nije u tom kvaka , jer sam memu smanjio na 333 i stavio CPU na 210 i sve jedno piše da je HTT 840, tek kada sve vratim na stock onda je 800 .. U čemu je problem?
|
U tome što je memorija nebitna, njezin takt nema veze sa FSB-om na A64 nego se takt memorije dobiva djeljenjem takta jezgre...
Jezgra ima takt FSB x n (n je množitelj koji postaviš npr 8 ili 9)
Memorija je CPU takt / n (n je broj koji ovisi o tome koju si postavku stavio npr DDR333 ili DDR400 tj omjer FSB-a i memorijske sabirnice
ali se n ne računa direktno iz sabirnice nego preko CPU jezgre i zato postoje neka odstupanja)
HTT takt je FSB x HTT multiplier koji je 3x, 4x ili 5x ovisno o čipsetu i ploči oc mogućnostima itd... i treba biti ispod 1000MHz za NF4 platformu čak bi možda i tvoja mogla podnjeti 1000 ali ako sumjaš da radi probleme smanji ga...
Citiraj:
Autor blozer
Zašto da isključim te luposti? I čemu služe? Help sutra idem na more pa da ga još malo izmučim 
|
Zato da dobiješ veći takt, a ddr na 266 zato da ti memorija ne ograničava svojim performansama, na ddr266 bi trebala biti toliko sporija da nema utjecaja...