[QUOTE]Originally posted by Jelc
[B]Vidio sam 9500 np/64mb model/ u radu na konfi istoj kao i mojoj.
Ne isplati se...
Na 8500 AA i ne koristim-samo ANISO a pri korištenju mi ostaju razumne perfomanse a sve izgleda bolje...
E igre...rijetke su igre gdije ti je omogućeno korištenje svih điđa...ili je više optimizirana za jednu ili drugu grafulju,najčešće ni za jednu pošteno...
Ali ako grafička ima dovoljno sirove snage-onda tu istu igru možeš potjerati na high postavkama same igre...
9600PRO ima jebački potencijal za nabrijavanje/barem nešto/9600 non-pro je živa šljuka od grafulje...
A oni nas pale koliko je ona brža npr. od 8500 u AA i ANISO...pa to nije nikakvo mjerilo.
Mjerilo je koliko je ona brža od moje na npr. high postavkama same igre.
Pa meni je npr. UNREAL II išao 20% brže i glađe sa OMEGA 3.1...
Više-manje su sve igre bijedno optimizirane...zato ti i treba grafulja sa više sirove snage...
Osim toga kaj piliš-i sam si zaklučio da ispod 9500PRO nema smisla.
Pa si mudro razmislio,ulovio priliku i piknuo 9700.
A sad mi tu braniš nekakvu jadnu 9600np
Gledaj ak te ne zanima aa i aniso onda normalno da nema neke razlike. Već odavno je prošlo vreme kad su se grafičke gledale samo po sirovoj snazi. Danas je glavna stvar 16 x af i 4x aa i to na visokim rezama i na tim postvakama igre stvarno izgledaju daleko bolje. I to će biti mjerilo svih nadolazećih malo boljih grafulja.
Možeš namjestiti drajver da u svakoj igri fura 16 x aniso i 4x aa i tu ti ne treba nikakva optimizacija unutar same igre. Dakle takvim postavkama samih drajvera dobijaš puno jer starije igre izgledaju daleko bolje vjeruj mi probao sam. Naravno za to ti treba bolja grafička ali zato one i postoje i zato koštaju kolko koštaju.
Nije nikakvo mjerilo više dali je neka grafička brža za koji frejm već dali daje kvalitetniju sliku tj. kakve su performanse sa aa i aniso.
Kaj se tiče mene ja sam ušel u rizik i uzel grafičku zato kaj je bilo fakat povoljno jer sam po cijeni 9500 pro dobio 9700 ali svako sam neka odluči kaj je najbolje za njega.
već sam rekao ak te zanima kvaliteta slike i više reze uvijek ću ti preporučit da pređeš sa 8500 na 9500 np naravno 128 mb model. U suprotnom ne, no to je osoban izbor.