View Single Post
Staro 19.06.2003., 14:32   #17
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Jelc
E tu se ne bih složio-jer fora i je u tome da bi morao platiti PREVIŠE za ono kaj dobiješ.

Donekle 9500 PRO i 9700/PRO/9800 su jedine kartice koje su donjele opipljiviji pomak u sirovoj snazi.

A sve ostalo ti je nešto šuć-muć...ono pomak u AA i Aniso.

A za iskoristiti sve te điđe bi se trebali potruditi proizvođači igara...možeš si mislit...

Kad sam prelazio sa MX2 na 8500-razlika u snazi je bila ogromna.
Da sad pređem na 9500 vulgaris-ni približno toliko.

Svatko tko se voli igrati nebi ni trebao pomišljati na nešto ispod 9500PRO/9700np modela...

A ako se nema perja-bolje uzeti 8500 ili TI4200

U situaciji kad zvijer od proca i 512 mega dobiješ za soma kuna-meni je osobno glupavo bacat lovu na ništkoristi grafulje...
E sad ovisi kaj je tebi previše. nemreš očekivat da će kad nova grafička izađe imat bog zna kako nisku cijenu. Konačno 9600 pro je oko 1600 kn znači da će vulgaris varijanta biti 200 300 kn manje kaj nije puno za dx 9 grafu. Sjeti se kolko su nekad koštale mx-ice pa i GF 2 kad je izašla. Da ne govorim kolko još sad koštaju neke mx440 i slična sranja. A kvalitetne grafe su skupe uvijek je tako bilo i bit će.
A kaj se tiče onog pomaka u AA i aniso pa to je jedina i bit uzimanja nove kartice. Ja sam ovu uzeo sam zbog toga i super sam zadovoljan. Neke starije igre izgledaju potpuno drugačije, za ne prepoznat sa 16 x af i 4 x aa i to sve u 1280x1024 na 50+ frejmova. Mislim ja više u recenzijama ne gledam ništ drugo osim performansi sa 16 x af i 4 x aa. Drugo mi je potpuno nebitno. U tom svjetlu osjetit ćeš pomak sa 8500 na 9500.
A kaj se tiče proca meni je i ovaj koji imam sasvim dovoljan a i upitno je kolko stvarno danas najjači proc nosi i kolko se to isplati isto kao i imat gigu rama. Za neke ozbiljne profesionalnije stvari da, ali za sve ostalo čitaj tzv. kućna upotreba , je čisto bacanje novaca isto vjerojatno kao i da kupiš najbolju grafičku.
pinsla je offline   Reply With Quote