View Single Post
Staro 12.07.2006., 23:36   #18
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor yedwy
@dommy_os
Čekaj nisam te sasvim polovio...
Downclock-ao si ga na default takt i svejedno padaju SuPI i Prime?
Na defaultu prolazi Super PI, OCCT, memtest86+ i 3DMark, a Prime95 mislim da ne jer mi se tijekom testa uvijek smrzne sistem. Ostavit ću ga sad preko noći pa ću vidit. Sve mi se nešto čini da se smrzne samo kad radim nešto...

Citiraj:
Autor yedwy
@dommy_osJesi prbao stock + 1.45V stavit? Ako ti tu prođe znaš da je vjerojatno ili CPU ili manjak napona os strane ploče/PSU-a u igri a ako ne prođe onda je ipak nešto gore od toga...
Nisam još to probao, hvala na ideji. Ja sam na 2.5 GHz mislio stavit 1.45 V, al, kao što kažeš, mogao bih probat i na defaultu. Senzori pokazuju iste vrijednosti kao i prije. Jest da to nije pravi pokazatelj, al opet...

Citiraj:
Autor yedwy
@dommy_osInače kao dugogodišnji OC-ker koji se zalaže za razumne OC-e bez pretjerivanja, kao što si možda već skužio (napon u pravilu ne dižem preko +10% i uvjek provjeravam točnost senzora kolko je to moguće), mogu ti reći da u 10-ak godina kolko klokam sve i svašta nisam još ni jednom imao proc kojeg je spalila "termička migracija" u rukama... Niti svoj niti tuđi...
Ja odmah nakon kupnje proc nasviram do yaya tek tolko da vidim dokle ide, a onda ga držim na nekim normalnim taktovima i naponima. Budući da moja ploča ne može jednostavno dat više od 1.45 V bez Vmoda (kojeg nisam radio), to ga sigurno ne bi ubilo.

Al najzanimljivije je da sam istu situaciju imao i na Bartonu 2500+. Cijelo vrijeme sam ga držao na 3200+ jer je na te taktove išao bez dizanja voltaže (stabilnost testirana svime i svačim kao na A64, sve prolazio) da bi nakon nekih god. dana postao nestabilan.

Citiraj:
Autor yedwy
@dommy_osA ponajmanje mi se čini da bi se to nakon par mjeseci desilo jednom Venice-u na stock naponu čija jezgra je ionako napravljena tako da ide do 2400MHz a ti si ga držao na 2500MHz...
To je ništa u smislu over-overkloka, jedva da si izašao iz factory specsa jezgre...
Dakle s obzirom da si dizao FSB na dosta veiku vrijednost ja bi ipak stavio ploču pod povećalo jer prelaz preko 300 zna bit škakljiv posebno na ovim HTT pločama kojima se mahom čipset grije ko blesav... čak ne tolko možda za sam čipset kolko za kondiće i ostalo oko njega...
Chipset nikad nije prešao 60°C što ga sigurno ne može ubit, a neki kondići jesu bili vrući, al opet ne toliko da izgore.

Ne znam šta ću dalje, al ovo ne može ovako ostat... Složit ću si na papir sve ideje i skidat jednu po jednu.
domy_os je offline   Reply With Quote