View Single Post
Staro 12.07.2006., 18:37   #13
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@dommy_os
Čekaj nisam te sasvim polovio...
Downclock-ao si ga na default takt i svejedno padaju SuPI i Prime?
Jesi prbao stock + 1.45V stavit? Ako ti tu prođe znaš da je vjerojatno ili CPU ili manjak napona os strane ploče/PSU-a u igri a ako ne prođe onda je ipak nešto gore od toga...

Inače kao dugogodišnji OC-ker koji se zalaže za razumne OC-e bez pretjerivanja, kao što si možda već skužio (napon u pravilu ne dižem preko +10% i uvjek provjeravam točnost senzora kolko je to moguće), mogu ti reći da u 10-ak godina kolko klokam sve i svašta nisam još ni jednom imao proc kojeg je spalila "termička migracija" u rukama... Niti svoj niti tuđi...

A ponajmanje mi se čini da bi se to nakon par mjeseci desilo jednom Venice-u na stock naponu čija jezgra je ionako napravljena tako da ide do 2400MHz a ti si ga držao na 2500MHz...
To je ništa u smislu over-overkloka, jedva da si izašao iz factory specsa jezgre...
Dakle s obzirom da si dizao FSB na dosta veiku vrijednost ja bi ipak stavio ploču pod povećalo jer prelaz preko 300 zna bit škakljiv posebno na ovim HTT pločama kojima se mahom čipset grije ko blesav... čak ne tolko možda za sam čipset kolko za kondiće i ostalo oko njega...

@1VAN
Digni napon na 1.7V pa probaj to je u redu voltaža za Tbred-B, jezgru samo drži temperature na oku i nemaš brige neće joj se ništa desiti što se nebi i inače...