View Single Post
Staro 09.07.2006., 15:19   #1
DiGi
Premium

DiGi's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Problemi sa DSL modemom

Imam problem sa DSL modemom... Naime jos prije 2 mijeseca mi je riknio onaj modem sto sam dobio od T-coma na koristenje (Siemens ADSL A-100-I modem). Obvezao sam se ugovorom da cu koristiti 12 mijeseci T-comove usluge, a 18 mijeseci koristiti promet koji napravim Iskonu. A naravno, kako to biva, garancija na modem mi istekla, pa mi ne mogu zamijeniti. Kada ga upalim, lampica power svijetli, no ona link uopce se ne pali...

Modem mi je (vjerojatno) riknio posljedicom udara groma, sumnjam da je nesto drugo u pitanju. Dolazio je onaj lik iz T-coma i ubacio neki svoj i radi, provjerio ovaj moj na svojem kompu i ne radi...

I sad mi frend donjeo iz švicarske neki ADSL modem (Netopia 3342). Kako je naravno kod njih obicaj, dobio sam samo modem i usb kabl. I skinio sam drivere sa sluzbene stranice, uspio nekako instalirati i sada mi svijetli i USB (power) i DSL (line) lampica istodobno. No kada se pokusam spojiti sa svojom konekcijom, zapne mi odma na "Connecting trough WAN Miniport (PPPOE)..." i onda javi gresku "678 - The Remote Computer did not respond!".

A u međuvremenu sam posudđivao tu i tamo modem(e) od frendova i preko mrežne kartice se uspiješno spajao...

Zna li netko uopce u cemu bi mogao sada biti problem?

huh, nadam se da sam objasnio u čemu je riječ, ili je nesto nejasno?

Dakle zanima me da li je moguce mozda da taj modem ne radi kod nas i koji su razlozi da mi izbaci tu 678 gresku...

Evo i specifikacija novog modema, te slika postavljenih veza na kompu...
DiGi je offline   Reply With Quote