12.06.2003., 07:48
|
|
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Originally posted by dpajur
eto kad smo kod buke, moj dobri stari pentium3 je bio zakon.. u to doba nisu radili ovak bucne ventilatore, i stavljali ih na sve zivo i nezivo...
nakon upgradea na p4, sve komponente su mi postale bucnije, a kad se naviknes na nesto tise tesko ti se pomiriti sa sudbinom 
problem buke jednostavno nisam mogao drugacije rijesiti osim s vodenim hladjenjem.. na 5v ventilator nije u stanju dovoljno dobro ohladiti procesor.. a i unutar kucista je uzasna temperatura...
e sad, ubo vodeno, za procesor i graficku.. na maticnoj velki heatsink bez ventilatora... iz napajanja izvadio jedan ventilator, drugi spojio na 7v.... i onda skuzis kak ti je hard disk bucan.. i to uzasno. prije ga se od ventilatora nije culo. naime zvuk dok se prebacuju podaci je oke, ali idle noise koji se inace izgubi u buci ostalih komponenti sad dolazi do izrazaja.
gledajuc po webu skuzio sam da neki ducani prodaju "quiet drive", sto suspendira hard disk na nekakvoj spagici, elastici... kupio par zniranaca, par stopera i propeljo znirance kroz rupe na kucistu.. disk u sredinu, suspendiran na znirancima, i idle noise je nestao. zakon 
sad stavljam bitumenski premaz na stranice kucista, to se pretvori u gumastu tvar i fino blokira buku. za pumpu imam gumene sarafe koji smanjuju vibraciju tak da se ni ona ne cuje.. sve u svemu prilicno tiho - moras pogledat lampice na kucistu da se uvjeris da radi.
|
a jesi picajzla 
|